Dames weten geen vuist te maken tegen Voleco, Heren halen niet hun eigen niveau in Tilburg

24 januari 2023

Op zaterdag 21 januari stond voor de dames van Hovoc de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar op de planning tegen Voleco Dames 1. Er was goed getraind op de punten die uit de uitwedstrijd tegen Voleco naar voren kwamen. Een half uurtje later dan gepland kon de warming-up beginnen en klonk om iets voor achten het beginsignaal van de wedstrijd.

De eerste set ging redelijk gelijk op. Er werd aan beide kanten goed gewerkt en voor elke bal gegaan. De Horster dames kwamen minder gemakkelijk tot scoren, waardoor het lastig werd om punten te maken. Toch konden ze door tactische balletjes en mooie services bij blijven. Echter bleef Voleco weerstand bieden en lieten zij zien dat ze hier niet voor niks naartoe waren gekomen. Zij wonnen de set met 21-25. Zaak was dus voor Hovoc om het in de tweede set anders aan te pakken.

Set twee begonnen de dames vol goede moed om nu wél aan het langste eind te trekken. Er werd een goede servicedruk gezet waardoor de tegenstander minder makkelijk in het spel kon komen. Aan de kant van Hovoc werden ballen goed afgemaakt en stond ook het block als een echte muur, waar afgelopen week op getraind is. Er werden langere rally’s gespeeld die vaak in het voordeel voor Hovoc eindigden. Met een stand van 25-18 was de tweede set dan ook voor Hovoc.

Voor de derde set was het zaak om met hetzelfde vuur het veld in te gaan, om ook deze set binnen te slepen. Na een waarschuwing van de scheidsrechter dat de bal sneller teruggerold moest worden na het einde van de rally werd er om beurten aan beide teams een gele kaart gegeven. De dames probeerden het hoofd koel te houden en door te gaan met waar ze mee bezig waren: volleyballen. Ze kwamen weer bij tot 21-23 en wisten dat setwinst mogelijk was. Echter werd er bij matchpoint door de scheidsrechter besloten dat de bal wederom door Hovoc te langzaam werd terug gerold wat leidde tot een rode kaart en een punt voor de tegenstander. De derde set werd met 21-25 door Voleco gewonnen.

Het doel was om in de vierde set te laten zien wat de dames in hun mars hadden en te vechten voor elke bal. Ze begonnen sterk en hadden een aantal mooie servicereeksen. De tegenstand van Voleco was ook deze set echter zeker niet slecht. Beide teams wilden de set winnen en lieten dit in hun spel duidelijk zien. Het ging erg gelijk op en vooral boven de 20 werd het erg spannend. Mooie blocks en aanvallen zorgden ervoor dat de wedstrijd bij de 25 punten nog niet klaar was. Uiteindelijk won Voleco ook deze set met 26-28. Zij konden met een 1-3 winst terugreizen naar Ouderkerk aan den IJssel. De dames van Hovoc hebben de avond toch nog op een feestelijke manier afgesloten, bij Feesie in Horst.

Zaterdag 21 januari speelde Hovoc Heren 1 tegen Volley Tilburg Heren 2. De aanvang van de wedstrijd was 13:00, een tijdstip waarop normaal toch zelden gespeeld wordt. Dit was ook duidelijk te zien aan het begin van de wedstrijd.

Set 1 werd rustig begonnen, beide teams waren nog niet helemaal wakker en maakten veel eigen fouten. Het ging gelijk op, tot Tilburg een gat wist te slaan van 4 punten doordat Hovoc passend onder druk kwam te staan. Tilburg wist hun eigen foutjes te verminderen, terwijl Hovoc dat niet lukte. Rommelig spel zorgde voor een 21-25 setverlies voor Horst.

In set 2 leek het erop alsof Heren 1 eindelijk ontwaakte: de pass werd goed verzorgd en het spel werd goed verdeeld door Luuk Gooren. Hovoc pakte een voorsprong van 2 punten op Tilburg. Toch wist Tilburg weer over Hovoc heen te gaan door solide te blijven spelen, terwijl Heren 1 opnieuw rommelig ging spelen. Tilburg pakte set 2 met 22-25.

Deze 2-0 achterstand tegen een directe concurrent moest omgebouwd worden naar een 2-3 overwinning, wilde Heren 1 nog aansluiting behouden met plek 8. Helaas bleef Heren 1 in slaapstand. Coach Pim Janssen wist niet welke tactieken hij moest gebruiken, aangezien alle wisselspelers al het veld in waren gekomen, maar dit niet leidde tot het gewenste resultaat. 3 snoeiharde aces van Tilburg zorgden op gegeven moment voor een groot verschil in de stand, waardoor de set uiteindelijk verloren ging met 17-25.

In set 4 wist Heren 1 in de beginfase op een 6-1 voorsprong te komen. Deze voorsprong werd al gauw weggegeven, mede door 2 aces van Tilburg. Heren 1 kwam totaal niet in hun ritme en de foutenlast bleef hoog. Set 4 ging ook verloren, 19-25.

Opnieuw een offday, geen punten meegenomen vanuit Tilburg, wat betekent dat Heren 1 deze week vol aan de bak moet om hun beste spel te laten zien tegen de virtuele koploper: De Burgst Breda HS1. Er moeten punten gepakt worden wil Hovoc niet terug zakken naar nummer 10. De wedstrijd wordt thuis gespeeld om 19:30 in de Dendron Sporthal.