Dames verliezen in Stramproy, Heren pakken volle buit tegen Nuvoc

28 november 2022

Afgelopen weekend reisden de dames van Hovoc 1 af naar Stramproy om het op te nemen tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc Dames 1. Een waardige tegenstander die ook meedraait in de top van de competitie.

Nadat Hovoc een weekje rust had gehad, hebben de dames de afgelopen vier trainingen goed gebruikt ter voorbereiding op deze wedstrijd. Eenmaal aangekomen op locatie werden de laatste tactieken besproken en waren de dames klaar om de strijd aan te gaan.

De eerste set was direct spannend en de teams gingen redelijk gelijk op. Helaas was de servicedruk van Stramproy erg hoog en kregen de dames van Horst dit niet op tijd onder controle om een achterstand te voorkomen. Hierdoor verloren de dames een reeks punten achter elkaar, wat resulteerde in verlies van de eerste set: 18-25.

De tweede set begonnen de dames iets sterker. Halverwege de set kwamen er echter steeds meer fouten in het spel van Hovoc. Hierdoor lukt het niet om lange series aan punten te scoren en werd steeds tegen een achterstand aangekeken. Ook deze set ging verloren, met 25-18.

In de derde set wilden de dames verandering in de zaak brengen. De fouten in de service waren aanzienlijk minder, maar er werd te weinig gescoord aan het net. Door meerdere slordigheidsfoutjes aan Horster kant lukte het niet om echt een vuist te maken. Hierdoor bleven de dames achter de feiten aanlopen. Ook set 3 ging met dezelfde cijfers verloren: 18-25.

In de laatste set kon Hovoc weer vrijuit spelen; het was alles of niets. De dames bleven strijdlustig en hadden vertrouwen in het feit dat de laatste set wel binnengesleept kon worden. Zo gezegd, zo gedaan. Hovoc bleef vechten tot het laatste punt en ondanks de spanning wisten de dames het hoofd koel te houden. Op karakter werd de laatste set binnengesleept, met een eindstand van 29-27. Hierdoor werd er tóch een punt afgesnoept van Stravoc.

Ondanks de einduitslag speelde Hovoc geen slechte wedstrijd. Er werd veel strijd geleverd en de Hovoc-dames weigerden op te geven. Komende zaterdag staat er geen wedstrijd op de planning, op zaterdag 10 december wacht koploper VCN.

Voor Heren 1 stond Nuvoc op het programma in Veldhoven. Nuvoc, dat vorig seizoen ook uitkwam in de 3e divisie, is een bekende en gewaagde tegenstander voor de mannen uit Horst. Nuvoc staat op het moment 11e in de competitie, waar Hovoc 8e staat. Geen reden tot onderschatting, maar wel werd niets minder dan een overwinning verwacht.

Coach Pim Janssen gaf een duidelijke opdracht voorafgaand aan de wedstrijd: serveer op hun jongste passer-loper. Deze opdracht werd goed uitgevoerd en dit wierp gelijk zijn vruchten af. Bij een stand van 2-8 in het voordeel van Hovoc werd er al meteen gewisseld aan de kant van Nuvoc. Toch hadden de mannen uit Veldhoven nog steeds geen antwoord op de snoeiharde aanvallen van Jorn Hermsen en Stef Wismans. Nuvoc kwam nog een klein beetje bij maar was niet sterk genoeg om de Horster mannen echt uit te dagen, 17-25 winst.

Set 2 werd wisselvallig begonnen. Door verhoogde servicedruk van Nuvoc werd de pass slechter verzorgd en kreeg spelverdeler Tom Weijs het lastiger. Gelukkig wist Hovoc dit gauw om te zetten in het sublieme spel dat ze in de eerste set hadden laten zien. De ene na de andere bal werd snoeihard ingeslagen en ook met de service had Nuvoc grote moeite. Dit resulteerde in een 18-25 setwinst.

In set 3 gingen de ploegen in het begin weer redelijk gelijk op. Toch bleek Hovoc echt een maatje te groot. Stijn Slots zette zijn achterveld keurig neer in de passing waardoor aan alle aanvalskanten gescoord kon worden. Job Willems wist de sterkste speler aan de kant van Nuvoc onschadelijk te maken met zijn blokkering, waardoor de set weer overtuigend werd gewonnen, met 18-25.

4 punten waren binnen, maar de doelstelling was om de volle buit mee te nemen naar Horst.

In set 4 kwamen Luuk Gooren en Teun Jenniskens in het veld. Het begin was wederom moeizaam. Een paar kleine eigen foutjes aan de kant van Hovoc gaf Nuvoc de kans om bij te blijven. Bij een stand van 16-18 werd er een time-out aangevraagd. Deze time-out schudde de mannen van Hovoc wakker en er werd uitgelopen naar een voorsprong van 16-22. De set werd afgesloten met een mooie ace van Job Willems: 18-25.

Een overtuigende en welverdiende 0-4 winst in Veldhoven. De hele selectie kreeg speelminuten en er werd sterk gespeeld, tot grote blijdschap van Coach Pim Janssen. Door deze overwinning vindt Hovoc Heren 1 zich nu terug op een 7e plek op de ranglijst, met 20 punten. Als deze lijn wordt doorgetrokken, kan aansluiting tot de middenmoot gevonden worden. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, tegen nummer 1 VC Polaris uit Helmond.