Heren vergeten zichzelf te belonen tegen koploper

5 december 2022

Zaterdag 3 december stond koploper Polaris uit Helmond op het programma. Een sterk team dat al enkele jaren in de 2e divisie speelt en dit seizoen nog maar 1 wedstrijd heeft verloren.

Hovoc begon slecht aan de eerste set. Een sterke sprongservice en dito block tegenover aan Helmondse zijde zorgde al gelijk voor een 0-6 achterstand. Polaris was bij de les, Hovoc duidelijk niet. De verdediging van Polaris stond als een huis waarmee onze aanvallers het erg moeilijk hadden. In de eerste set was de koploper duidelijk een maatje te groot, 15-25.

Na een stevige toespraak van coach Pim Janssen werd er duidelijk anders gespeeld. Heren 1 ging de opdrachten eindelijk goed uitvoeren en de mannen uit Horst konden zo de gehele set bijblijven. Polaris kakte juist wat in, waardoor Heren 1 op voorsprong kwam met 14-10. Helaas bleef het spel wisselvallig aan de kant van Hovoc. Er werd vaak niet gescoord op een eenmansblock en de blokkering had moeite met het snelle spel van de Helmonders. 22-25 verlies.

Set 3 was een kopie van set 2, maar dan andersom. Hovoc begon slecht en kwam 10-14 achter. Toch toonden de Horster mannen echte strijdlust en wilden ze erg graag puntjes afsnoepen van de nummer 1. Door hard werken, tactische ballen en goede servicedruk kwam Hovoc op setpoint te staan, maar kon het zichzelf niet belonen op het meest cruciale moment. Polaris bleef scherp en pakte set 3 met 24-26.

De moed zakte niet in de schoenen van Heren 1. Er viel zeker nog een puntje te halen. De strijdlust bleef in de gehele wedstrijd te zien. Door onenigheid met de scheidsrechter vielen er een gele en een rode kaart aan de Horster kant. Hovoc had moeite om nog in hun spel te komen, waardoor Polaris het af kon maken, 20-25 verlies.

Polaris was afgelopen zaterdag een maatje te groot. Er lagen zeker kansen om punten te pakken tegen een goede tegenstander, maar Heren 1 had moeite om zichzelf te belonen.
Aankomende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma. De week erna reizen de mannen af naar Bergschenhoek om het op te nemen tegen Volley2B en is er een teamuitje gepland in Rotterdam.