Dames 1 wint van Middelbeers, Heren delven onderspit tegen Eindhovense studenten

7 november 2022

Zaterdag 5 november werden de dames van ODI uit Middelbeers ontvangen in de Dendron Sporthal.

De eerste set ging in het begin erg gelijk op. Er werd veel strijdlust getoond waardoor elke kleine achterstand vrij snel weggewerkt werd. Richting het einde van de set verzwakte het aan de kant van Hovoc iets waardoor de tegenstander voor kwam te staan met 18-24. Door een super servicereeks van de aanvoerster en knap verdedigingswerk werd de eerste set met 26-24 gewonnen.

De tweede set liep niet zoals de eerste set. Er werden kleine slordigheidsfouten gemaakt en de service was niet op het niveau van de eerste set. Door wat tactische wissels en een time-out kwamen de speelsters van Hovoc weer in het spel en konden ze de achterstand wegwerken. Uiteindelijk was het toch ODI dat aan het langste eind trok en de set met 25-27 won.

De derde set werd sterk begonnen en de meest lastige ballen werden gered. Dit leidde tot een mooie voorsprong. Door een klein dipje kon de tegenstander terug in de set komen, waardoor het 20-20 werd. Een aantal goede aanvallen en blocks van de Horster Dames zorgde ervoor dat met 26-24 de set werd gewonnen.

Waar het in de andere sets in het begin gelijk op ging, kwam Hovoc nu erg sterk uit de startblokken. Al gauw was er een voorsprong van 7 punten gecreƫerd. Deze kon de hele set worden gehandhaafd door goed samenspel en vooral heel veel enthousiasme. De dames wonnen uiteindelijk de set met 25-16, waardoor de winst in Horst bleef. Volgende week staat een uitwedstrijd in Zuid-Holland op de planning, tegen VC WIK uit Groot-Ammers.

Voor de Hovoc-heren stond Hajraa in Eindhoven op het programma. Na een solide trainingsweek gingen de mannen vol goede moed richting Brabant. In de competitie staat Hajraa op 9 punten, net eentje boven HOVOC 1 met 8.

In set 1 werden de meeste punten gescoord door Hovoc. Helaas werden die punten door eigen fouten voor de tegenstander gemaakt. Er werd sterk begonnen aan de wedstrijd maar al snel werd de voorsprong weggegeven. De time-outs en wissels die coach Pim Janssen invoerde mochten niet baten. De set werd verloren met 25-21.

In set 2 begonnen de mannen uit Horst weer sterk. Er werd een gat geslagen van 6 punten. Dit bleek niet genoeg om de set te winnen. De pass werd slecht verzorgd vanuit de kant van Hovoc en er werden te veel eigen fouten gemaakt, 25-23 verlies.

Set 3 moest gewonnen worden door de Heren 1 om de wedstrijd nog te winnen. En dat gebeurde ook. Nog steeds werd de pass slecht verzorgd maar er werden minder eigen foutjes gemaakt. Na een lange servicereeks van Niels Keijsers zakte Hajraa weg in deze set. Dit resulteerde in een 21-25 winst voor Hovoc.

In de laatste set ging het gelijk op. Heren 1 zat niet lekker in de wedstrijd, op een eenmansblock werd de bal niet afgemaakt en ook blokkerend lieten de Horster mannen het liggen, waardoor de vierde set werd verloren met 25-23.

Een slechte wedstrijd voor Heren 1, waarin Hovoc niet zijn eigen spel liet zien. Aankomende zaterdag wordt er weer een uitwedstrijd gespeeld tegen de huidige nummer 2: Umoya/Jokers VC uit Maastricht.