Uitslagen 6 april

6 april 2022

Afgelopen weekend speelden de dames van Hovoc Dames 1 hun laatste thuiswedstrijd op de zaterdag. Deze werd gespeeld tegen Peelpush Dames 3. Nadat de dames in de ochtend al een "warming-up" gedaan hadden met de jeugd van de club, waren zij in topvorm voor deze wedstrijd.

Na een kleine tegenslag van afgelopen week, stond Hovoc DS1 weer strak in pak aan de start. Tactieken waren besproken in de voorbespreking en ieder individu wist wat hen te doen stond. "Ik en mijn taak". Ze begonnen de eerste set sterk met een goede servedruk en een stabiel niveau. Ze hielden dit vast tot en met het laatste punt en niets liet ze uit het veld slaan. Zo eindigde deze set in een eindstand van 25-14 winst voor de meiden van Hovoc Dames 1.

De tweede set spraken ze af dit niveau voort te zetten. Er was helaas sprake van een íetwat mindere start met wat ups en downs. Hierdoor moest Hovoc hard werken om de voorsprong te behouden. Echter wist Hovoc het hoofd koel te houden en met strijdlust voor elk puntje, een dubbele wissel en een aantal knalballen van de aanvallers, ook deze set binnen te halen met een stand van 25-21.

De derde set wilden de dames het niet zo spannend maken als de tweede set. Het ging vanaf het begin gelijk op maar na een paar mooie verdedigingen door de keeper van het veld gecombineerd met de aces kwam er een kleine voorsprong. Deze werd vastgehouden, alleen op het einde werd toch nog wat ingeleverd, 25-23.

Nu de winst binnen was gingen de dames meer vrijuit spelen. Dit leidde tot een grote voorsprong vanaf het begin. Deze voorsprong kon goed gehandhaafd worden. De dames van Peelpush waren daarbij al moe gestreden waardoor de vierde set net zoals de eerste set met een mooie stand gewonnen werd, 25-15.

Deze overwinning moest natuurlijk gevierd worden. Dit was goed gelukt. De silent disco was na een tijdje namelijk niet meer zo 'silent'. Ja je leest het goed de dames hebben als nachtegaaltjes hun stemmen weer goed gebruikt en gelukkig was er genoeg man om ervan te genieten. Dus wie weet staan de dames volgend jaar niet meer in de zaal maar op het podium te shinen ;)