Dames hebben veel moeite met hekkensluiter

6 maart 2023

Zaterdag 4 maart 2023 stond voor Hovoc een thuiswedstrijd tegen VC WIK op het programma. Vol goede moed begonnen de dames aan de op papier makkelijke wedstrijd, gezien de laatste plek voor de tegenstander uit Groot-Ammers.

Tijdens de eerste set werd duidelijk dat WIK niet voor niks naar Horst was afgereisd. De dames van Hovoc probeerden punten te scoren maar veel ballen werden van de grond gehaald door de tegenstander. Rally’s duurden lang en voor elke bal moest hard worden gewerkt. De dames van WIK hadden een sterke aanval en goede service waardoor het voor Hovoc nog lastiger werd om punten te scoren. Het enthousiasme en vuur was niet genoeg aanwezig in de Horster ploeg, wat resulteerde in een 17-25 winst voor WIK.

Zaak was om de tweede set wél punten te maken, enthousiast te zijn en te gaan voor elke bal. WIK begon met een sterke servicereeks maar Vera Bouten kon deze reeks makkelijk ongedaan maken met haar keiharde service, waardoor het weer gelijk stond. Aanvallen werden beter afgemaakt en er werd slimmer gespeeld waardoor Hovoc steeds wat meer puntjes kon scoren. Halverwege de set leek de concentratie en het enthousiasme iets af te zwakken bij de dames uit Horst, waardoor WIK bij kon komen en het uiteindelijk zelfs tot een stand van 23-23 kwam. Hovoc wist deze set wel de concentratie terug te pakken waardoor ze met 25-23 wonnen.

In set 3 was het de bedoeling om meer op ons eigen niveau te spelen en te doen waarvoor we in de zaal waren: winnen. Er kwam meer beleving in het team en er werden mooie punten gemaakt, zowel aanvallend en verdedigend als met de service. Het lukte nu wel om de tegenstander onder druk te zetten en vrij te spelen. Er werd gebruik gemaakt van de gaten die WIK liet vallen in hun opstelling en voor elke bal die aan de kant van Hovoc kwam werd hard gewerkt. Dit werken werd beloond met een 25-17 setwinst.

De vierde set moest het gaan gebeuren en zou de lijn van de derde set doorgezet moeten worden. Het ging erg gelijk op en beide teams waren gebrand om deze set te winnen, Hovoc omdat ze dan de wedstrijd zouden winnen en WIK zodat er een vijfde set gespeeld kon worden. Door een aantal kleine foutjes bij Hovoc en goede aanvallen van WIK wist de tegenstander een kleine voorsprong te maken. Het niveau van de derde set werd helaas niet gehaald. Er werd tot het laatste punt geknokt om bij te komen maar helaas lukte dit niet en de set eindigde in 21-25 voor WIK.

De vijfde set moest koste wat kost door Hovoc gewonnen worden, en met deze instelling werd de set begonnen. Met goede servicereeksen in het begin had Hovoc een voorsprong gecreëerd van 4 punten voordat de kantwissel kwam. Met 8-4 zou het toch gemakkelijk moeten zijn om de set binnen te halen. Echter dacht WIK hier anders over en bleven ze voor elke bal gaan. Hovoc deed dit ook, maar het direct scoren van punten werd lastiger. Uiteindelijk stond het 13-14 voor WIK en waren ze nog maar 1 puntje verwijderd van de winst. De tegenstander stond al klaar om te juichen, maar Hovoc deed wat het moest doen: voorkomen dat we deze wedstrijd gingen verliezen. Met een goed blok, sterke aanvallen en wat slordigheidsfoutjes bij de tegenstander lukte het Hovoc om met 16-14 te winnen.

Een 3-2 winst tegen de hekkensluiter van de competitie is niet de beste prestatie die Hovoc heeft gekend dit seizoen, maar winst is winst dus we mogen blij zijn met het behaalde resultaat. Volgend weekend staat VCE-PSV in Eindhoven op het programma, hopelijk kan Hovoc DS1 daar hun goede spel weer laten zien!