Heren houden volle buit in Horst, dames verliezen in Sliedrecht

11 december 2023

Afgelopen zaterdag stond voor Hovoc Heren 1 de laatste thuiswedstrijd van het jaar op het programma. Er werd in de Dendron Sporthal gespeeld tegen Volley Tilburg Heren 2. Hovoc, nog ongeslagen in eigen huis, stond voor aanvang van deze wedstrijd op een 5e plek met 25 punten in de Tweede Divisie.

Na het eerste fluitsignaal begonnen beide ploegen wat matjes aan de wedstrijd. De stand ging gelijk op, maar voor Horst was het al snel duidelijk: als hier goed en constant gespeeld wordt, mag men niet tevreden zijn met minder dan de volle buit. En dat bleek ook. Horst sloeg op een voorsprong van 11-10 het gat. Spelverdeler Luuk Gooren wist het de blokkering van Tilburg moeilijk te maken waardoor Horst de set binnen kon slepen vanuit 20-16 tot uiteindelijk 25-19.

In set 2 zette Horst nog een tandje bij. Een voorsprong van 11-5 was al snel gemaakt. Volley Tilburg benutte een time-out en Hovoc belandde in een klein dipje. Tilburg kwam bij tot 12-10, maar na een time-out en een dubbele wissel aan de kant van Hovoc, wisten ze de draad weer op te pakken en wonnen set 2 met 25-18.

Aan het begin van set 3 werd het spel van Horst weer slordiger. De pass werd niet goed geleverd en er werden meer eigen fouten gemaakt. Horst kwam op een achterstand van 7-11. Na een time-out van coach Pim Janssen keerde toch het tij. Kris Welles zette een goede serviceserie neer van 7 punten. Toch wist Volley Tilburg terug te knokken van een 18-15 achterstand naar een 19-20 voorsprong. Er was wederom een time-out nodig aan de Horster zijde en de bleek wederom weer te helpen. Op een stand van 22-22 serveerde Tom Weijs een cruciale ace waardoor Hovoc Heren 1 de set koeltjes binnen kon slepen, 25-22.

Vier punten was niet genoeg voor de Heren 1, maar toch verslapten ze alweer aan het begin van de 4e set. Passend werd Horst onder druk gezet en keken de heren tegen een achterstand aan van 0-4. Gelukkig wist Mike Gooren ook een sterke serviceserie neer te zetten waardoor Horst op voorsprong kwam en deze niet meer weg gaf, 25-19.

Een keurige 4-0 overwinning in eigen huis zorgt voor een 4e plek op de ranglijst, waarmee ze ook aansluiting houden op de nummers 2 en 3.

Zaterdag 16 december wordt de laatste wedstrijd van het jaar gespeeld tegen Donki Sjot Heren 2, in Den Dungen.

Afgelopen zaterdag reisden van ’t urst van Hovoc met de bus naar Sliedrecht, om het hier op te nemen tegen Sliedrecht Sport Dames 3. De dag begon niet optimaal: Een aantal dames van Hovoc waren niet helemaal fit, en er heerste een griepje binnen het team. In de kantine werd de aanpak voor de wedstrijd kort besproken. Doordat het Zuid-Hollandse team voor Hovoc nog compleet onbekend was, was de enige conclusie: het eigen spel spelen en zo de winst binnenhalen.

In set 1 leek dit aardig te lukken. De dames uit Horst begonnen stabiel aan de wedstrijd en Sliedrecht leek geen kans te hebben. Opeens draaide het spel echter volledig om, en was van het tot dan toe stabiele Hovoc weinig meer over. Er leek weinig meer te lukken, en Sliedrecht wist de achterstand ongedaan te maken. Horst wist hier niets meer tegenin te brengen, en de set ging verloren met 24-26.

Voor de tweede set spraken de dames af om set één uit het hoofd te zetten, en opnieuw te beginnen, vanuit de eigen kwaliteit. Dit was direct terug te zien in de stand. Hovoc pakte weer een redelijke voorsprong, en wist dit deze set ook vast te houden. Sliedrecht liep nog wel wat in, maar de set werd toch binnengehaald door de Hôrster dames: 25-20.

Over de laatste twee sets kunnen we kort zijn. Niets leek echt te lukken aan de kant van Hovoc, en er kon maar geen druk bij de tegenstander worden neergelegd. Hoewel de setstanden spannend lijken, waren deze laatste twee sets erg matig van Hovoc-kant De laatste 2 sets leek niets echt te lukken bij de Horsterse dames en er kon geen servicedruk worden opgebouwd. Er valt dan ook weinig te vertellen over het verdere verloop van de sets, want hoewel de eindstanden spannend lijken, bleek het in de praktijk een matige wedstrijd van Hovoc (respectievelijk 25-19 en 25-23 verlies). De wedstrijd ging verloren met 3-1.

Hopelijk staat het team komende zaterdag weer fit en uitgerust op het veld in de eigen Dendron Sporthal, om het op te nemen tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc DS 1.