Verslag D1 10 november

10 november 2014

Drie op een rij voor Horster volleybaldames

Uitkomend in de derde divisie heeft het eerste damesteam van volleybalvereniging Hovoc voor de derde maal op rij gewonnen. Afgelopen zaterdag zegevierde het Horster team in Veldhoven. De 1-3 overwinning bracht Hovoc DS 1 na zeven gespeelde wedstrijden naar de achtste positie in de stand.

Hovoc coach Henk Berkhout had voor aanvang van de wedstrijd zijn dames ingeprent Nuvoc DS 1 niet te onderschatten. Horst wilde de stijgende lijn in haar prestaties doortrekken en startte fanatiek en met veel kracht tegen Veldhoven. Met een sterke service en uitstekend verdedigend werk toonde Hovoc haar thuispubliek wat het in huis had en won het de eerste set met 25-21.

Ook in set twee wisten de Horster dames dit niveau vast te houden. Maar na een goede start pareerde Nuvoc met een sterke servicebeurt en kwam het op voorsprong. Hovoc liet zich echter niet overdonderen en knokte met man en macht om de achterstand in te lopen. Dat lukte en na een spannend einde ging ook de tweede set naar Horst; 26-24.

Het derde bedrijf verliep eveneens uitstekend voor Hovoc DS 1. Door haar eigen niveau te handhaven en de punten bij Nuvoc weg te pakken, ging de set met ruime cijfers naar de thuisploeg (25-16). Maar de dames uit Veldhoven bleven gedreven en vastbesloten het laatste setpunt mee naar huis te nemen. Uiteindelijk gebeurde dat ook (22-25), maar dat mocht de pret aan Horster zijde niet drukken. Met een mooie 3-1 zege kan Hovoc DS 1 tevreden terugkijken en uitzien naar de volgende uitdaging in de vorm van Achilles DS 1.