Verslag D1 & H1 10 maart

10 maart 2014

Geen punten voor Hovoc

Het afgelopen volleybalweekend bracht Hovoc weinig succes. De vrouwenselectie van de Horster club legde het met 0-4 af tegen Velden, de koploper uit de derde divisie, terwijl de door blessures geplaagde hoofdmacht van de herenafdeling in Gennep te kort kwam om punten te pakken. Hovoc HS 1 moet daardoor met nog vier wedstrijden in het verschiet alle zijlen bijzetten in de race voor handhaving.

De dames van Hovoc ontvingen in hun Dendron sporthal VC Velden DS 2, dat met tien punten voorsprong op de eerste concurrent de lijst in de derde divisie aanvoert. De thuisploeg wist dat het een moeilijke strijd zou gaan worden, maar kon in de eerste set dankzij een sterke service Velden wel onder druk zetten. Toch was het de laatste die in de slotfase aan het langste eind trok en de setwinst claimde (23-25). Door een te hoge foutenlast aan Horster zijde gingen ook de tweede (16-25) en derde set (16-25) naar de bezoekers. Hovoc bleef echter haar vechtlust tonen, maar ondanks al het enthousiasme moest het ook in de laatste set haar meerdere erkennen in de kampioenskandidaten. Met 21-25 en daarmee 0-4 nam Velden alle punten mee naar huis.

Het eerste herenteam van Hovoc kampt al maandenlang met blessureleed, waarbij met name de middenpositie een knelpunt vormt. Zaterdag togen de Horstenaren zelfs met slechts één middenaanvaller richting Gennep, hetgeen betekende dat er met een creatieve opstelling gespeeld moest worden. Toch lag daar niet de crux van het verlies tegen Flamingo’s ’56 HS 2. Het Gennepse team verdedigde gewoonweg bijzonder goed, zelfs tot frustratie van Hovoc HS 1, dat uiteindelijk met 4-0 verloor (25-20, 25-19, 25-20 en 25-21). De Horster ploeg heeft nog vier wedstrijden te spelen en zal nu alles op alles moeten zetten om voldoende punten te scoren om zich in de promotieklasse te kunnen handhaven. Maar met de kunde en wil in huis, heeft Hovoc HS 1 er het volste vertrouwen in die missie te gaan laten slagen.