Verslag D1 en H1 17 november

17 november 2014

Horst wint volleybalthriller van Urmond

Na een zegereeks van drie wedstrijden moesten de volleybalvrouwen uit Horst het afgelopen zaterdag met 4-0 afleggen tegen Achilles. Het eerste herenteam van Hovoc ontving ondertussen in haar Dendron sporthal de eersteklasser uit Urmond. Met de nummer één tegen nummer twee beloofde het op papier een spannende wedstrijd te worden. Dat werd het ook. En hoe!

Hovoc dames 1 wilde graag haar stijgende lijn in haar spel, dat zich had uitbetaald in drie opeenvolgende overwinningen in de derde divisie, in Beugen voortzetten. Toch kwam het in de eerste set tegen Achilles DS 1 al gauw op achterstand. Hovoc knokte zich nog punt voor punt terug en aan het einde van de set ging het gelijk op. Desondanks trok Horst aan het kortste eind en ging set één met 26-24 naar Achilles.
De tweede en derde set kwam Hovoc DS 1 niet in haar eigen spel. Veel servicefouten zorgden ervoor dat de dames van Achilles vrij spel hadden en de winst konden pakken (25-15, 25-18). In de vierde set bleef Hovoc gedreven om nog een puntje te pakken, maar zoals de coaches aangaven moest dat wel verdiend worden. Dat werd helaas niet waargemaakt (25-21) en zo keerden de Horster dames puntloos huiswaarts.

Een afgeladen tribune in de Dendron sporthal belichaamde ieders hooggespannen verwachting van de wedstrijd tussen de nummers één en twee uit de eerste klasse bij de heren. De knikkers zouden verdeeld gaan worden en zowel Hovoc HS 1 als ADC HS 1 waren dan ook op volle oorlogssterkte. De Horstenaren stonden daarbij vol zelfvertrouwen in het veld.
Snoeiharde ballen, hoge servicedruk, sterk blokkerend spel, razendsnelle intelligente verdediging en aanval van beide kanten maakten het tot een uitzonderlijk spannende en aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. De setstanden onderschrijven dit feit; 25-23, 29-27, 26-28, 24-26 en 20-18.
Het leverde Hovoc een 3-2 winst op met als voetnoot een sportieve en gelijkwaardige tegenstander uit Urmond. Hovoc-speler Ruud Meijers bekende na afloop “geen enkel moment te hebben gevreesd voor een verlies”. Zodoende staat het eerste herenteam van Hovoc nog altijd ongeslagen op nummer één.