Verslag D1 & H1 20 januari

20 januari 2014

Hovoc legt het af tegen concurrentie

De Horster volleybaldames van Hovoc troffen in Eindhoven het hoger geplaatste Hajraa DS 1. Hoewel Horst de tweede set nog van de studenten wist af te pakken, bleek Hajraa in de overige drie sets de overhand te hebben. Thuis in de Dendron sporthal ontving het selectieteam van de herenafdeling van Hovoc koploper VC Kessel HS 1. Maar ondanks alle inzet won Kessel tamelijk eenvoudig met 0-4 van de Horster mannen.

Hovoc DS 1 wist dat Hajraa erop uit was zich te revancheren, nadat de Horster dames de thuiswedstrijd met 3-2 hadden gewonnen. De eerste set werd dan ook vol enthousiasme begonnen en bleef lang gelijk op gaan. Toch lukt het de Eindhovense dames deze naar zich toe te trekken (25-19). In het tweede bedrijf verzaakte Horst niet en wist het wel – zij het nipt – de setwinst veilig te stellen (23-25). Daarna slopen er foutjes in het spel van Hovoc, dat door onder andere miscommunicatie en servefouten de laatste twee sets verloren zag gaan (25-17 en 25-16). Zo kwam Hovoc DS 1 dus niet verder dan één wedstrijdpunt.

De heren van Hovoc kwamen er in hun thuiswedstrijd tegen VC Kessel HS 1 niet aan te pas. Tot halverwege de sets kon nog enigszins aangehaakt worden, maar de koploper in de promotieklasse was een tandje te groot voor Horst (12-25, 15-25, 13-25 en 18-25).
Hovoc HS 1 coach Bob Soberjé is daarover eerlijk: "Het is ons in de hele wedstrijd niet gelukt om het Kessel moeilijk te maken. Zij speelden erg goed en wij hebben hard gewerkt, maar dat was voor deze wedstrijd niet voldoende. We moeten een goede dag hebben willen we van dit team kunnen winnen."