Verslag D1 & H1 1 december

1 december 2014

Hovoc-teams aan de winnende hand

Alom tevreden gezichten binnen volleybalvereniging Hovoc, toen afgelopen zaterdag zowel het selectieteam van de dames als de heren een winst liet optekenen. De Horster vrouwen deden dat door in Uden knap met 1-3 te winnen en de mannen zetten thuis tegen VC Maasdal als koploper hun zegereeks voort met een 4-0 overwinning.

Hovoc DS 1 begon de eerste set tegen het hoger geplaatste Saturnus DS 1 niet sterk genoeg, waardoor het achter de feiten aanliep. Tegen het einde van de set werd het niveau wel opgekrikt, maar de achterstand van de Horsterse dames was te groot, dus Uden haalde de set binnen (25-16).
Hovoc wist dat het uit een ander vaatje moest tappen. Het team begon sterk en gedreven en pakte het spel tezamen op. De wedstrijd werd daarmee volledig omgedraaid, want dankzij een sterke verdediging en goede aanvallen, wist Horst de tweede set te overtuigen met 21-25.

Het vooruitzicht voor het derde bedrijf was uitstekend en Hovoc toonde dit van meet af aan. Met 20-25 ging ook de derde set naar Horst. In de vierde set liep Hovoc DS 1 echter weer achter Saturnus aan, omdat de passing niet zuiver was en de foutenlast te hoog. Met een 24-19 voorsprong kon het voor de Udense dames dan ook niet meer mis gaan. Zo leek het.
Want met een sterke servicebeurt en volle overtuiging en wilskracht lieten de dames van Hovoc zien dat het spel nog niet gespeeld was. Vijf punten werden ingelopen en bij 24 gelijk nam de coach van Saturnus een time-out. Hovoc zinspeelde op een knock-out en met een sterke servicebeurt ging de set alsnog met 25-27 naar Horst, dat zodoende op het nippertje de wedstrijd met 1-3 wist te winnen. Het leverde vier punten en een overwinningsroes op voor de derde divisionist Hovoc DS 1.

Het eerste herenteam van Hovoc begon voor thuispubliek in de Dendron sporthal geconcentreerd aan hun wedstrijd tegen VC Maasdal HS 1. Zonder moeite werden de eerste drie sets binnen gehaald (25-13, 25-20, 25-19). “Hoe maak je een onbewogen wedstrijd toch spannend”, mopperde Horster coach Bob Soberjé aan het einde van de vierde set. De Maasdal-heren waren na een vijf punten achterstand namelijk op een 21-22 voorsprong gekomen. Met wat volleybal-agressie werd de middenaanval van Horst opgezocht, die het niet liet afweten, en via 25-23 werden vijf punten bij de eersteklasser Hovoc HS 1 bijgeschreven.