Verslag D1 & H1 10 december

10 december 2012

Dames Hovoc meet zich met succes aan top derde divisie

Tijdens de voorbereiding op het volleybalseizoen 2012/2013 speelde het eerste damesteam van Hovoc al enkele keren tegen VC Limac DS 1. Toen bleek al dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Afgelopen zaterdag stond in de Dendron sporthal de competitiewedstrijd tegen het team uit Linne op het programma. Daarbij kon het als elfde geplaatste Hovoc zich met de nummer twee, VC Limac, meten. En met succes, want de underdog hield twee punten in Horst.

Door de topklassering van VC Limac lag er een hoge verwachting bij de Midden-Limburgse ploeg, terwijl de dames van Hovoc elke setwinst als een bonus beschouwden. Zo begonnen de Horster dames ontzettend gefocust aan de wedstrijd, zorgden ze er met een hoge servedruk voor dat VC Limac niet in haar spel kon komen en werd de eerste set binnengeslagen; 25-18.
De pass van Hovoc bleef uitstekend en de spelverdeelster kon haar aanvallers prima blijven bedienen. Zo liep de Horster formatie negen punten uit, waarvan Limac middels een serveserie nog knap wist te herstellen, maar won Hovoc ook deze set; 25-21.

In de twee rondes die daarop volgden, nam de servedruk van Hovoc af, waardoor Linne haar eigen spel kon spelen. Ondanks de wederzijdse kansen, liep Horst daarbij achter de feiten aan en was het niet bij machte om het spelbeeld te veranderen. Zo trok Limac met 22-25 en 21-25 de derde en vierde set naar zich toe en moest een beslissende vijfde de winnaar gaan bepalen.
Daarin ging de strijd aanvankelijk gelijk op, maar bleek Limac in de eindfase het koelbloedigst en won het de set met 10-15 en dus de wedstrijd met 2-3.

“Als ik het totaal aan wedstrijdpunten optel, kom ik op 103 voor Hovoc en 104 voor Limac”, aldus Henk Berkhout, de coach van Hovoc DS 1. “Dat geeft wel aan dat we steeds dichter bij het niveau van de topteams uit de derde divisie komen. Ik ben trots op het team en de geleverde prestatie.”