Verslag D1 & H1 11 maart

11 maart 2013

Hovoc heren laten PSV kansloos

De mannen van het eerste team van volleybalvereniging Hovoc hebben in Eindhoven een puike wedstrijd gespeeld, die met 0-4 door de Horstenaren werd gewonnen. Door VCE/PSV HS 1 met ruime cijfers te verslaan werden vijf belangrijke punten behaald in de strijd voor behoud in de promotieklasse.

Hovoc HS 1 speelt de laatste tijd zeer solide en dat was ook het beeld in de Sporthogeschool in de lichtstad. PSV daarentegen stapelde fout op fout en werd met name in de eerste twee sets volkomen kansloos gelaten (11-25 en 16-25). Met enthousiast en verzorgd spel denderde Hovoc door. Het lukte de Eindhovenaren om zich te herpakken, maar Horst hield het hoofd koel en besliste ook de derde set in haar voordeel (23-25). Maar met de wedstrijdwinst werd geen genoegen genomen en zo moest PSV er ook in de laatste set aan geloven tegen het sterk acterende Hovoc HS 1; 20-25.
Door deze volle winst en de bijbehorende vijf punten zijn de heren eindelijk verlost van de elfde plek en daarmee haar concurrent NVC HS 1 - waar het volgende week zaterdag tegen zal aantreden - voorbij gestevend. Met nog drie wedstrijden te gaan, belooft het een spannend einde van de competitie te worden.

De vrouwen van Hovoc lopen na het 0-4 (15-25, 27-29, 21-25 en 23-25) verlies tegen concurrent Somas/Activia DS 2 het gevaar direct te degraderen uit de derde divisie. Hovoc staat nog wel tiende maar de voorsprong op nummer elf Activia is geslonken tot twee punten. De nummer elf degradeert, de nummer tien kan zich nog via een nacompetitie proberen te handhaven. Bij een zege had Hovoc zich daar nog op kunnen richten, nu is het nog vier volle wedstrijden aan de bak om Activia van het lijf te houden.
“Dit hoort bij het leerproces van een jonge ploeg. We winnen van koploper ADC, omdat er geen druk op dat duel stond. Dat was tegen Activia wel het geval en dan zie je dat we daar nog niet mee om kunnen gaan”, aldus Hovoc-coach Henk Berkhout.