Verslag D1 & H1 11 november

11 november 2013

Hovoc DS 1 wint thuis overtuigend van Peelpush DS 3

De Horster volleybaldames van Hovoc wisten hun uitstekende spel van vorige week in Maastricht mee te nemen naar hun thuiswedstrijd tegen Peelpush DS 3. Het Meijelse team werd met spetterend volleybal met 3-1 verslagen. De herenhoofdmacht van Hovoc stond ondertussen in Venlo tegenover Civitas, maar kon daar geen potten breken en keerde puntloos terug naar Horst.

Met de juiste instelling waarbij er voor ieder punt en voor elkaar werd gevochten, knokte Hovoc DS 1 zich in de eerste set tegen Peelpush DS 3 naar de winst (25-20). De tweede set leverde een spannende strijd op tussen Horst en Meijel, maar de Horster dames scoorden belangrijke punten door de sterke combinatie van spelverdeelster Inge Versleijen en middenaanvalster Debbie van de Pasch. Hovoc won daarmee ook het tweede duel, zij het nipt (25-23).
In de derde set keerden de kansen, omdat Peelpush doorzette en de Horster dames geen risico’s meer durfden te nemen. Via 19-25 stond het dus 2-1 in sets.
Hovoc DS 1 coach Henk Berkhout zette daarop zijn dames weer op scherp en met veel enthousiasme en overtuiging toonde Horst de baas te zijn in eigen huis (25-18). Zo werd Hovoc DS 1 in een energieke wedstrijd terecht met vier punten beloond (3-1).

De eerste set van Civitas HS 1 versus Hovoc HS 1 ging gelijk op, maar door een te hoge foutenlast bij de Horster mannen, won Venlo met 25-23. Het manco van de persoonlijke fouten bleef Hovoc daarna parten spelen. De aanval leverde niet vaak genoeg een direct punt op en de service pass was niet stabiel genoeg. Civitas daarentegen speelde sterk en raapte verdedigend veel ballen van de grond.
Hovoc verloor de tweede en vierde set (beide 25-19) mede door een gebrek aan overtuiging. Maar ook de derde set ging naar Civitas HS 1 (25-22) en zo bleven alle wedstrijdpunten dus in Venlo.
Het eerste herenteam van Hovoc is er dan ook op gebrand om aanstaande zaterdag thuis tegen Flamingo’s ’56 HS 2 een beter spel te laten zien.