Header

Verslag D1 & H1 12 november

12 november 2012

Hovoc verzilvert kansen niet

De volleyballende dames van het eerste team van Hovoc troffen afgelopen zaterdag in hun eigen Dendron sporthal het derde divisieteam van Velden. Er had voor Hovoc DS 1 meer in gezeten dan het ene puntje dat achterbleef in Horst.

VC Velden DS 2 wist de eerste set met een klein verschil naar zich toe te trekken (22-25). Daarop gaf Hovoc in de tweede set gas, bouwde het riante een voorsprong op, maar verzaakte het een van de zes beschikbare setpoints te benutten. Velden bleef koel en ontnam Hovoc met 25-27 de set.
In de derde krachtmeting waren beide volleybalteams aan elkaar gewaagd, maar waren het wederom de Veldense dames die aan het langste eind trokken (25-27). In de vierde en laatste set gaf Hovoc nog een keer alles. Dit maal was de voorsprong dankzij het scorend vermogen wel voldoende en kreeg de Horster ploeg met 25-22 alsnog een hard bevochten punt (1-3).

De mannen van Hovoc speelden in Venray een derby. Een wedstrijd in de promotieklasse met een bijzondere lading, want de afgelopen twee jaar speelden er bij Hovoc twee Venraynaren, die dit seizoen het geel/zwarte tenue weer hebben verruild voor het blauw/oranje van ActiveRooy. Hoe zeer Hovoc HS 1 ook had uitgekeken naar dit duel, het keerde met lege handen terug naar Horst (4-0).
De Horstenaren konden in deze zesde wedstrijd van het jaar voor het eerst op een voltallige selectie rekenen, hoewel nog niet volledig inzetbaar. In de eerste drie sets ontliepen beide teams elkaar nooit veel. Maar door de minder hoge foutenlast van ActiveRooy HS 1 kon dit team telkenmale de setwinst noteren (25-21, 25-22, 25-22).
In de laatste set namen de Horster heren een voorsprong, die ActiveRooy punt voor punt bijkwam, waardoor de slotfase een spannend einde kende. Maar ook dit punt bleef ondanks sterk spel van Hovoc met 28-26 in Venray.

Terug naar het nieuwsoverzicht