Verslag D1 & H1 13 januari

13 januari 2014

Hovoc dames beginnen nieuwe jaar met winst

De volleybaldames van het selectieteam van Hovoc wisten afgelopen zaterdag voor thuispubliek in een sterk wisselende wedstrijd tegen Tilburg uiteindelijk met 3-1 te winnen. Daarmee werden vier belangrijke punten gepakt op weg naar een veilige klassering in de derde divisie. De herenhoofdmacht was dezelfde dag voor haar wedstrijd in de promotieklasse naar Kerkrade afgezakt, waar het in een gelijk opgaande wedstrijd nipt met 3-2 verloor.

Er viel vanuit Horster oogpunt nog iets recht te zetten tegen Triade-VCT DS 1 en Hovoc DS 1 begon dan ook vol vuur. Met een overtuigende aanvalskracht werden de ballen bij de Tilburgse dames om de oren geslagen en ging de eerste set naar Horst (25-17). In het tweede bedrijf kwam Triade in haar spel en liep de ploeg uit. Hovoc wist nog knap terug te komen, maar verloor de set nipt met 23-25. Ook in de derde set nam Tilburg een voorsprong, maar na een uitval vanwege een blessure bij Triade, kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Horster dames. Het eigen spel uit de eerste set werd hervonden en daar bovenop blokkeerde Hovoc de tegenstander keer op keer af. Zo ging de derde set met 26-24 naar Hovoc. De vierde set bleef tot richting het einde gelijk opgaan, maar ging met 25-22 ook naar Horster zijde. Zo won Hovoc DS 1 in een wisselende wedstrijd met 3-1 van het eerste team uit Tilburg.

Het eerste herenteam van Hovoc trof in Kerkrade een gelijkwaardige tegenstander. In de eerste set begon Hovoc HS 1 vol overtuiging. Het team maakte weinig persoonlijke fouten en overklaste Furos HS 1 (16-25). De foutjes slopen er in het tweede bedrijf aan Horster zijde toch in en door een paar opslag-, pass- en aanvalsfouten ging de set met 25-19 naar Furos. De derde set leverde mooi en gedreven volleybal op, toen beide teams sterk speelden en enthousiast voor elke bal gingen. Een paar mooie rally’s aan Kerkraadse zijde leverden daar uiteindelijk de setwinst op (25-23). Met enige frustratie in het achterhoofd haalde Hovoc daarna alles uit de kast. En niet voor niets, want via 21-25 werd de setstand gelijk getrokken (2-2). In de beslissende vijfde set van het enerverende duel bleek Furos HS 1 de sterkste en won het met 15-10 de wedstrijd (3-2).