Verslag D1 & H1 13 oktober

13 oktober 2014

Hovoc heren 1 verstevigt koppositie

Met een 4-0 overwinning op Revoc/VCB HS 3 heeft het eerste herenteam van volleybalvereniging Hovoc haar koppositie in de eerste klasse verstevigd. In de vier gespeelde wedstrijden stond het Horster team slechts één set af aan de concurrentie.
Bij de damesformatie van Hovoc verloopt het seizoen minder voorspoedig. Een derde 4-0 verlies betekent dat het team van coach Henk Berkhout vier punten heeft en op de tiende plaats in de derde divisie bivakkeert. Maar het volleybalseizoen is nog lang.

Hovoc HS 1 coach Bob Soberjé drukte zijn mannen zaterdag op het hart: “Kampioen worden is leuk, maar eerst nu. Houd je bij de wedstrijd en alleen maar bij de wedstrijd!” Ondanks die waarschuwing keken de Horstenaren de eerste set tegen Reuver alweer tegen een 18-22 achterstand aan. Toch straalde Hovoc vertrouwen uit en vol furie werd er een kwalitatieve sprint getrokken tot een 26-24 winst. Dit herhaalde zich een tweede set, maar nu met een 25-23 winst. Tijdens de derde set was het een “te” scherpe pass die spelverdeler Tom Weijs in een tweeslag snoeihard binnen de drie meter sloeg. Dit brak elke weerstand van het sportief spelende Revoc. Zo pakten de heren van Hovoc met een 4-0 winst vijf punten om aan de leiding te blijven in de eerste klasse.

De Horster volleybaldames troffen in Den Dungen Particolare/DS DS 1. Ondanks dat Hovoc DS 1 vooraf vol goede moed en overtuiging was, ging de eerste set verloren door teveel persoonlijke fouten; 25-22. De tweede set leverde eenzelfde beeld op (25-15).
In het derde bedrijf tapte Horst uit een ander vaatje en begon het sterk. Er was meer rust en vertrouwen in het team en het niveau werd vastgehouden. Tot het moment dat de Brabantse dames met een goede serviceserie Hovoc uit evenwicht brachten en de set alsnog met 25-22 naar Particolare ging. Ook in de laatste set kon Hovoc DS 1 geen vuist meer maken (25-15) en de dames keerden puntloos huiswaarts om daar komende week weer veel trainingsarbeid te verrichten om de strijd in de derde divisie voort te zetten.