Verslag D1 & H1 14 januari

14 januari 2013

Hovoc dames verslaan Gennep

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Hovoc heeft afgelopen zaterdag in haar thuiswedstrijd de volle buit binnengeslagen. In haar eigen Dendron sporthal ontving het Gennep en na een enerverende wedstrijd bleven alle vijf de punten tot grote tevredenheid van alle supporters in Horst achter.

Hovoc DS 1 kon als nummer tien in de derde divisie de punten tegen hekkensluiter Flamingo’s DS 2 goed gebruiken. Vol overtuiging trok het team dan ook direct van leer en liet het geen kans onbenut om een voorsprong op te bouwen. Dat gebeurde niet alleen in de eerste maar in alle vier de sets, waardoor de Gennepse dames de gehele wedstrijd achter de feiten aan bleven lopen.

Met uitzondering van de derde set, waarin de Horstere ploeg teveel eigen fouten maakte, bracht Hovoc tot grote tevredenheid van het thuispubliek een stabiel spel. Het alsmaar gefrustreerder rakende Gennep kon geen vuist maken en keerde puntloos huiswaarts na met 4-0 te zijn verslagen (25-18, 25-09, 25-22, 25-16).
Door de winst is Hovoc DS 1 in de poule nog niet gestegen, maar is wel de aansluiting met de middenmoot hervonden.

De heren van Hovoc zijn in de promotieklasse ook op zoek naar die aansluiting. In Kessel, waar Hovoc HS 1 het eerste team van de gelijknamige volleybalclub trof, werd die nog niet gevonden. De Horstenaren konden alleen in de derde set een vuist maken tegen VC Kessel HS 1, maar ook deze set werd door de laatste gewonnen en zo bleef Hovoc HS 1 met 4-0 (25-18, 25-09, 25-22, 25-16) met lege handen achter. De mannen zijn er dan ook op gebrand om komende week thuis tegen Nuenen punten te gaan pakken.