Verslag D1 & H1 15 april

15 april 2013

Heren Hovoc handhaven na ijzersterke eindspurt

Ronduit tevreden gezichten waren er zaterdag al direct na de wedstrijd te zien bij de Horster mannen van het eerste team van volleybalvereniging Hovoc na de 0-4 winst in Voerendaal. Opluchting en blijdschap werden daaraan toegevoegd, toen in de loop van de avond bleek dat deze vijf punten voldoende waren om nacompetitie te ontlopen en handhaving in de promotieklasse daarmee een feit is.

Hovoc HS 1 speelde tegen VC Voerendaal HS 2 hetzelfde als het de laatste maanden speelt; Vol overtuiging en inzet, hetgeen resulteert in een stabiel en sterk spel. Vooral in de eerste twee sets had Voerendaal moeite een zuivere pass te brengen op de serve van Hovoc en liepen de aanvallers regelmatig tegen het torenhoge blok aan (16-25, 16-25).
In het derde bedrijf verspeelde Hovoc een riante voorsprong, werd het nog behoorlijk spannend, maar wisten de Horstenaren met 24-26 alsnog de set binnen te slaan. Daarop pakte Hovoc de draad in de laatste set weer goed op en won het via 18-25 met 0-4 haar laatste competitiewedstrijd.

Met maar liefst negentien punten uit de laatste vier wedstrijden heeft Hovoc HS 1 met een geweldige eindspurt zichzelf van de negende plaats in de promotieklasse weten te verzekeren en daarmee klassebehoud veilig gesteld. Voorwaar geen slechte prestatie van het jonge in opbouw zijnde team, dat gedurende het seizoen een indrukwekkende groeicurve heeft laten zien.

De Hovoc-dames speelden in Horst tegen Nuvoc DS 1. Maar tegen de als derde geplaatste Veldhovenaren had Hovoc als underdog weinig in te brengen. Hovoc DS 1 speelde bij vlagen sterk, maar wist het op beslissende momenten niet af te maken. Een te hoge foutenlast en te weinig scorende ballen maakten dat Nuvoc met 0-4 (21-25, 21-25, 17-25 en 15-25) de wedstrijd won.
Daardoor vechten de dames van Hovoc nu voor de tiende plek in de derde divisie om daarmee de nacompetitie te behalen. Maar dan moeten er – om rechtstreekse degradatie te ontlopen – aanstaande zaterdag in de laatste wedstrijd tegen PSV in Eindhoven belangrijke punten gepakt worden.