Header

Verslag D1 & H1 15 december

15 december 2014

Hovoc DS 1 2014-2014 (6) © Appart Media Appart-media.nl

Selectieteams Hovoc sluiten het jaar winnend af

Beide selectieteams van volleybalvereniging Hovoc hebben hun laatste wedstrijd van het jaar gewonnen. Het eerste damesteam deed dat in Zeeland met 1-3, terwijl de heren voor thuispubliek weinig moeite hadden met Voerendaal (4-0). Met de eerste helft van het seizoen 2014/2015 achter de rug staan de twee teams respectievelijk zevende en eerste in de derde divisie en eerste klasse.

Hovoc DS 1 had een lange autorit naar het Zeeuwse Kapelle om zich mentaal voor te bereiden op haar wedstrijd, maar begon desondanks wat slordig. De Horster dames hadden moeite om in hun eigen spel te komen, maar behielden gedurende de hele eerste set wel een kleine voorsprong, die op het eind een setwinst opleverde (20-25). De tweede set kende een soortgelijk verloop (20-25), waarna bij Horst de bewustwording ontstond dat het nodig was meer te geven.

Dat gebeurde in set drie, waarin Inge Versleijen Hovoc naar een onwaarschijnlijke 0-9 voorsprong serveerde. De puntenmarge op Bok DS 1 bleef en de set werd met 19-25 gewonnen. De vierde set draaide voor Hovoc helaas op een teleurstelling uit. Het kwam niet meer in haar eigen spel en had niets meer in te brengen tegen het spel van de Zeeuwse dames (25-9), waardoor het laatste punt in Kepelle bleef (1-3).

Het eerste herenteam van Hovoc speelde haar laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen Voerendaal HS 2. De wedstrijd in de Dendron sporthal kende in de eerste drie sets eenzelfde verloop. Geconcentreerd maar gelaten begonnen de Horster heren aan de wedstrijd om tot de vijftien punten tegen een achterstand aan te kijken. Desondanks oogden ze vol vertrouwen, want er was op geen enkel moment onrust te bespeuren. Hovoc coach Bob Soberjé maande zijn mannen een enkele keer “een tandje bij te schakelen”, en zo geschiedde. Na een 3-0 voorsprong in sets (25-19, 25-20, 25-17), werd er in de laatste set van het jaar wel doorgepakt. Horst kwam daarin nimmer op achterstand en won boven elke twijfel verheven de vierde set (25-19). Zodoende staat Hovoc HS 1 nog steeds vier punten voor op de nummer twee en gaat het als koploper het nieuwe jaar in.

Terug naar het nieuwsoverzicht