Verslag D1 & H1 15 oktober

15 oktober 2012

Hovoc pakt punten van Zuid-Limburgse teams

Ondanks dat Hovoc DS 1 coach Henk Berkhout niet over een voltallig fitte selectie kon beschikken, gaf het eerste damesteam van de volleybalvereniging uit Horst goed partij in Maastricht.
De eerste set nam Hovoc een voorsprong, maar die glipte uit handen toen het voorzichtiger ging spelen en Jokers zo alsnog met 25-19 won. Daarop namen de Horster dames revanche door gedegen de tweede set binnen te halen (23-25).
De twee teams uit de derde divisie bleken aan elkaar gewaagd en in het derde bedrijf volgden er over en weer setpunten. Bij Hovoc leek de angst om fouten te maken groter dan de wil om te scoren en Jokers VC DS 1 pakte haar kans (29-27). De vierde set zette Horst alles op alles en leek het lange tijd op setwinst af te stevenen. Maar enkele persoonlijke fouten deden Hovoc DS 1 de das om (25-23) en zo keerde Hovoc met één punt huiswaarts (3-1).
“Jokers is in de slotfase koelbloediger”, vertelt Berkhout. “We hebben een jonge ploeg, die in opbouw is met vijf nieuwe speelsters. Er wordt elke week progressie getoond.”

Het eerste herenteam van Hovoc, dat uitkomt in de promotieklasse, ontving in haar eigen Dendron sporthal VC Heerlen HS 1. De eerste twee sets kwamen de Horster mannen om verschillende redenen niet in hun eigen spel. Heerlen speelde gedegen en kwam op een 0-2 voorsprong (16-25, 18-25). Nadat Hovoc coach Bob Soberjé Tom Weijs als spelverdeler had ingebracht, ontwikkelde Hovoc HS 1 meer aanvalsdruk en spetterde het enthousiasme er vanaf. De derde set werd met 25-21 binnengeslagen en het sterke spel voortgezet. Zo won Horst ook het vierde duel (25-16) en zou er een beslissende vijfde set volgen.
Daarin kwam Hovoc terug tot 10-10, maar moest het daarna haar meerdere erkennen in het Heerlense team (10-15), dat de wedstrijd dus met 2-3 wist te winnen.