Header

Verslag D1 & H1 16 december

16 december 2013

Hovoc DS 1 2013-2014 (24)

Hovoc heren pakken volle buit

Onder toeziend oog van een goed gevulde tribune in de Dendron sporthal in Horst speelden afgelopen zaterdag zowel de dames- als de herenselectie van Hovoc hun volleybalwedstrijden. Hovoc DS 1 moest het daarbij met 1-3 afleggen tegen de het als tweede geplaatste VCE/PSV DS 1, terwijl Hovoc HS 1 met 4-0 van VC Voerendaal HS 2 wist te winnen en zo vijf belangrijke punten kon bijschrijven.

De Horster dames begonnen thuis vol overtuiging tegen de nummer twee uit de derde divisie, VCE/PSV DS 1. Hovoc bouwde een voorsprong op die niet meer uit handen werd gegeven (25-20). Maar ondanks de gedrevenheid om meer sets binnen te slepen, wist de Eindhovense ploeg de overhand te nemen. PSV bleef Hovoc in de resterende drie sets de baas (10-25, 17-25 en 15-25), mede door een te hoge foutenlast aan Horster zijde. Zo eindigde een voor de Hovoc dames veelbelovend begonnen wedstrijd in een kleine teleurstelling (1-3).

Op hetzelfde moment op het naastgelegen veld in de Dendron hal stond de herenhoofdmacht voor de taak om het als laatst geklasseerde VC Voerendaal HS 2 kansloos te laten. Hovoc HS 1 startte grandioos en gaf een voorsprong van zo’n acht punten niet meer uit handen (25-17). Maar in de tweede set revancheerde de rode lantaarndrager uit de promotieklasse zich door vijf punten uit te lopen op Horst. Toch wist Hovoc dat nog nipt op tijd om te draaien en ook deze set binnen te slepen (25-22). De Horster mannen bleven in de resterende twee duels – ondanks de foutjes die er her en der inslopen – de wedstrijd controleren en via 25-15 en 25-23 won Hovoc HS 1 in eigen huis dan ook met 4-0 van Voerendaal.

“We hebben tegen Voerendaal vijf belangrijke punten behaald”, aldus Bob Soberjé, coach van Hovoc HS 1. “In de eerste en derde set hebben we laten zien wat we kunnen en kwam Voerendaal niet in het spel voor. Meerdere sterke serve series van Pieter Weijs maakten in deze twee sets het grote verschil. In de andere twee sets speelden we vooral tegen onszelf en kreeg de tegenstander door een te hoge foutenlast aan onze zijde meer punten dan nodig was. Maar met hard werken hebben we ook deze twee sets binnengehaald en daar ben ik blij mee.”

Terug naar het nieuwsoverzicht