Header

Verslag D1 & H1 17 december

17 december 2012

2012 Hovoc D1 wedstrijd (9)

Hovoc pakt puntjes in laatste wedstrijden van 2012

De volleybaldames van het eerste team van Hovoc hebben afgelopen zaterdag één punt overgehouden aan hun uitwedstrijd in Veldhoven. Daar trof Horst in Nuvoc DS 1, de nummer drie in de derde divisie poule, een ploeg die kracht put uit de grote lengte van haar speelsters. Toch gaf Hovoc DS 1 zich niet zonder slag of stoot gewonnen.

In het eerste bedrijf waren beide teams aan elkaar gewaagd en wist Nuvoc met het kleinst mogelijke verschil (26-24) te winnen. Hovoc kon in de tweede set geen gevolg geven aan haar goede spel. Door een te hoge foutenlast en het ontbreken van servedruk won Veldhoven ook dit duel (25-17).
Maar in de derde set keerden de kansen van de Horster dames. De servedruk was terug en dankzij slim spel werd deze set met 18-25 binnengeslagen. Het is jammer dat daar in de vierde set niets van terug te zien was, want Nuvoc DS 1 kwam eenvoudig langszij (25-11) en won zo de wedstrijd met 3-1.

In de Dendron sporthal in Horst ontving het eerste herenteam van Hovoc het tweede team uit Voerendaal. Ondanks gedreven spel van de Horster formatie bleef er slechts één puntje achter in het eigen sportpaleis.
De eerste set liep tot aan het einde toe gelijk op en slechts enkele persoonlijke fouten verhinderden dat Hovoc HS 1 deze naar zich toe zou trekken (23-25). Ondanks de gedreven inzet van de thuisspelende ploeg kon dat in de tweede confrontatie niet omgekeerd worden (20-25).

Maar in de derde set leek Hovoc vleugels gekregen te hebben. Terwijl aan de Horster zijde elke bal perfect werd uitgespeeld, verzaakte VC Voerendaal HS 2 te volleyballen. Mede dankzij twee lange serve series van Niels Hendrix en Pieter Weijs werd deze set eenvoudig met ruime cijfers gewonnen; 25-09.
Het lukte de mannen van Hovoc niet om dit enthousiasme in set vier voort te zetten en zo ging de wedstrijdwinst via 16-25 met 1-3 naar Voerendaal.

Terug naar het nieuwsoverzicht