Verslag D1 & H1 17 februari

17 februari 2014

Hovoc dames verslaan Maastricht

Voor zowel het eerste dames- als herenteam van volleybalvereniging Hovoc stonden er belangrijke duels op het programma, waarbij er afgerekend kon worden met directe tegenstanders. De Horster dames uit de derde divisie deden dat met verve door Maastricht kansloos huiswaarts te sturen. Maar de mannen van Hovoc (promotieklasse) speelden in Heerlen voornamelijk tegen zichzelf en bleven daar dan ook puntloos.

Hovoc DS 1 begon in eigen huis als een speer tegen Jokers VC DS 1 en gaf de Maastrichtse dames geen kans om in de wedstrijd te komen. De servedruk aan Horster zijde betekende dat Maastricht de pass niet onder controle kreeg en Hovoc zodoende de eerste set zonder problemen binnenhaalde (25-12). In de tweede en derde set ging het lang tijd gelijk op, maar wisten de vrouwen uit Horst in de slotfase de overhand te nemen (25-20 en 25-22). Gebrand om ook de laatste set te winnen, trok Hovoc weer fel van leer. Het niveau werd hervonden en via 25-16 werd de wedstrijd in de eigen Dendron sporthal met 4-0 door Hovoc DS 1 gewonnen.

De herenhoofdmacht van Hovoc kende tegen VC Heerlen HS 1 een moeizame wedstrijd. Het lukte de Horstenaren niet in haar eigen spel te komen en daardoor niet haar eigen niveau te halen. Een te hoge foutenlast en te afwachtend spel betekenden dat de zuid-Limburgers kansen kregen en deze ook pakten. Ondanks de inzet van Hovoc HS 1 bleef het dan ook puntloos tegen Heerlen: 4-0 (25-20, 25-17, 25-20 en 25-22).