Verslag D1 & H1 18 november

18 november 2013

Mager weekend voor selectieteams Hovoc

Zowel het eerste damesteam als het eerste herenteam van volleybalvereniging Hovoc kreeg een tegenstander uit de bovenste regionen voorgeschoteld. In de beide gevallen leverde dat voor de Horster teams een verloren wedstrijd op. Hovoc DS 1 moet het met 4-0 afleggen tegen koploper VC Velden DS 2 en Hovoc HS 1 verloor met 3-1 van het als tweede geklasseerde Flamingo’s ’56 HS 2.

De dames van Hovoc wisten dat Velden een lastig te verslaan zou zijn. Dat bleek inderdaad het geval, want in tegenstelling tot Horst wist de lijstaanvoerder wel de zwakke plekken bij haar tegenstander te benutten. Hovoc DS 1 toonde zonder meer inzet en vechtlust, maar wist het in de eerste drie sets niet af te maken (25-15, 25-19, 25-14).
Ondanks de reeds verloren wedstrijd bleven de Horster vrouwen knokken voor elk punt, maar ook in de laatste set trok VC Velden DS 2 aan het langste eind (26-24).

De herenhoofdmacht van Hovoc trof thuis het tweede team van Gennep. In de eerste set lieten de Horster kerels na te passen en werden services uitgeslagen (12-25). Ook in het tweede bedrijf speelde Hovoc HS 1 beneden kunnen en won Flamingo’s ’56 HS 2 eenvoudig (19-25).
Pas in de derde set kwam Horst op stoom, ging het gelijk op en werd het nog spannend. Toch wonnen de Gennepenaren nipt met 25-27. Hovoc HS 1 bleef vervolgens in het laatste duel volleyballen daar waar Flamingo’s dat naliet. Dankzij goede servebeurten aan Horster zijde en een hoge foutenlast bij Gennep, won Hovoc de vierde set eenvoudig (25-14) en hield het toch nog een wedstrijdpunt over aan de strijd.