Verslag D1 & H1 19 januari

19 januari 2015

Hovoc-teams winnen weer

Derde divisionist Hovoc DS 1 wist in Rosmalen met 2-3 te winnen, terwijl het eerste herenteam van volleybalvereniging Hovoc voor thuispubliek met 4-0 afrekende met Budel. De dames staan na twee wedstrijden in de tweede competitiehelft op een solide achtste plaats en de Horster heren bezetten in de eerste klasse nog altijd de eerste plek.

De eerste set van de Horster dames tegen Spirit DS 1 ging gelijk op, maar door veel persoonlijke fouten aan de zijde van Hovoc ging Rosmalen ermee aan de haal (25-22). Dat triggerde Hovoc om een stap extra te zetten en tot een betere prestatie te komen. Dat lukte en met een sterk eigen spel won Horst set twee met 20-25. In het derde bedrijf werden de rollen omgedraaid en won Spirit met 25-16, maar Hovoc DS 1 gaf zich niet zomaar gewonnen. Een bijzonder spannende vierde set, 25-27, bracht Hovoc tot 2-2 in sets, waarna er een beslissende vijfde volgde. Daarin wist Hovoc DS 1 met vereende krachten Spirit te verslaan (13-15) en zo de wedstrijd met 2-3 te winnen.

Ledub HS 3 was in de eerste wedstrijd tegen Hovoc HS 1 een taaie tegenstander gebleken, die over de nodige aanvalskracht bezat. Toen werd met pijn en moeite een 1-3 winst binnengesleept. Hovoc-coach Bob Soberjé had de eerder gemaakte analyses erbij genomen en al zijn spelers persoonlijke aanwijzingen meegegeven voor het duel.

Al snel bleek Budel een schim van hun vorige optreden en walsten de Horster heren met 25-13 in de eerste set over ze heen. Remi Keijsers maakte een niet onverdienstelijk debuut in de tweede (25-17) en derde (25-19) set en blokkeerde enkele punten bij elkaar. Met nu een 3-0 voorsprong werd de vierde set met een kleine achterstand begonnen. Een lange serviceserie van Bart Neervoort bracht echter een niet meer in te halen voorsprong van 24-14. Met 4-0 winst en dus vijf punten erbij staan de heren van Hovoc zes punten los op de nummer 2 ADC HS 1.