Verslag D1 & H1 19 november

19 november 2012

Dames Hovoc verslaan Sint Anthonis dankzij sterke serve

Een gedegen en aanhoudende druk tijdens de servebeurten van het eerste damesteam van volleybalvereniging Hovoc heeft de basis gelegd voor de winst tegen Somas/Activia DS 2. Het Brabantse team werd in eigen huis met 1-3 verslagen door de Horster ploeg.

“In de week voorafgaand aan deze wedstrijd hebben we vooral op de opslag en de ontvangst daarvan getraind”, aldus Henk Berkhout, coach van Hovoc DS 1. “Tijdens de wedstrijd kwam dit goed uit de verf. Er werd met veel druk geserveerd en verschillende speelsters produceerden daarmee series aan punten.”

De groei en ontwikkeling die de dames van Hovoc doormaken, betaalde zich zaterdag uit. De Horstenaren namen in de eerste set direct een 0-6 voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven en leidde tot 17-25 setwinst.
In de eerste helft van de tweede ronde was Activia de bovenliggende partij. Maar door de serveseries van Fieke Wagemans en Tessa Vaassen nam Horst de regie weer over. Bernie van Hegelsom serveerde Hovoc van 18 naar 23 punten en met 22-25 ging ook deze set naar Limburg.

Het opstellen van een andere spelverdeelster zorgde daarna voor een opleving bij Sint Anthonis. Hovoc DS 1 probeerde de opgelopen achterstand in de derde set nog te dichten, kwam dichtbij, maar door eigen fouten ging de set met 25-22 naar Activia.
In het vierde bedrijf pakten de Horster dames de draad weer op en werd het kwaliteitsverschil weer duidelijk. Met veel lef, positiviteit en inzet, gecombineerd met de goede serveseries van Mirte Bosch, Debbie van de Pasch en Nicole Jochijms, won Hovoc ruim de vierde set (19-25) en daarmee de wedstrijd met 1-3.

“Dit was een geweldige teampresatie en een prima overwinning”, zegt Berkhout, die daar natuurlijk vervolg aan wil geven. “Iedere week maken we progressie. Als nu de resultaten blijven komen, gaan we een leuk vervolg van de competitie tegemoet.”