Verslag D1 & H1 2 februari

2 februari 2015

Hovoc-heren weer stapje dichter bij kampioenschap

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Hovoc, uitkomend in de derde divisie, wist in Westerhoven niet te overtuigen en verloor met 3-1. De herenhoofdmacht van de Horster club had in haar Dendron sporthal de mannen uit Heerlen op bezoek, waar ze probleemloos met 4-0 mee afrekenden. Daardoor gaat Hovoc HS 1 nu met een voorsprong van zeven punten aan de leiding in de eerste klasse.

In de uitwedstrijd van de Hovoc-dames tegen Bravo ’99 DS 1 verliep de belangrijke wedstrijd niet zoals Horst had gehoopt. Het kwam zowel in de eerste als tweede set maar niet in haar eigen spel en maakte teveel persoonlijk fouten. Via 25-15 en 25-19 kwam het op achterstand tegen de nummer elf uit de poule.
Pas in de derde set vertoonde Hovoc DS 1 haar eigen attractieve kunsten en pakte het een overtuigende setwinst: 10-25. De vierde set ging lange tijd gelijk op, maar een arbitrale dwaling op een cruciaal moment gooide roet in het eten. Westerhoven won de set met 26-24 en daarmee de wedstrijd met 3-1.

De Horster heren ontvingen thuis het tweede team uit Heerlen. In de eerdere uitwedstrijd was het uitgelopen op een 3-1 overwinning, dus Hovoc HS 1 was gebrand dat recht te zetten. De routine van de afgelopen weken bezorgde Hovoc haar resultaat, ondanks tegensputteren van VC Heerlen HS 2. De eerste set ging met 25-15 naar Horst, waarna de heren met een lichte onderschatting rond de twintig punten een stapje bij zetten en via 25-22 ook het tweede bedrijf wonnen. De overige twee sets kenmerkten zich door degelijk balspel van het eerste herenteam van Hovoc: 25-13 en 25-14.
Met 30 punten uit zes wedstrijden is het maximale resultaat gehaald en de voorsprong op de nummer twee, ADC uit Urmond, weer een puntje uitgebouwd. Het kampioenschap in de eerste klasse is met nog acht wedstrijden te gaan daarmee weer een stapje dichterbij gekomen.