Verslag D1 & H1 2 maart

2 maart 2015

Zeges voor Hovoc-heren én –dames

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Hovoc heeft zaterdag met 1-3 gewonnen van Veldhoven en daarmee haar achtste positie in de derde divisie verstevigd. De herenhoofdmacht uit Horst won ondertussen thuis, overtuigend met 4-0, van Baarlo en vergrootte haar voorsprong in de eerste klasse. Beide overwinningen werden door Hovoc met luid gejuich ontvangen.

De Horster dames wisten dat het belangrijk was punten te pakken tegen Nuvoc DS 1. Hovoc ging dan ook vol vechtlust van start en mede dankzij een sterke servicebeurt van Debbie van de Pasch werd de set met 16-25 binnen geslagen. In het tweede bedrijf nam Hovoc DS 1 een voorsprong, die door Veldhoven werd bij gehaald en het draaide uit op een spannende slotstrijd: 29-31 in het voordeel van Horst. Daarna liet Hovoc een paar steekjes vallen en kwamen de dames van Nuvoc met 25-17 langszij. Hovoc DS 1 wist echter met vereende krachten een sterke vierde set te spelen. Via 20-25 werd de wedstrijd in Veldhoven met 1-3 beslecht in het voordeel van de Horster dames.

Voor de heren van Hovoc stond Tupos HS 1 op het menu, het team dat in de eerdere uitwedstrijd één puntje wist af te snoepen van de Horster titelkandidaat. De Baarlose mannen wisten dat het begin alles bepalend was en begonnen vol enthousiasme aan de wedstrijd. Dit hield niet lang stand en Hovoc HS 1 haalde met degelijk spel de set binnen (25-19). De tweede en derde set karakteriseerden zich dat Baarlo iedereen liet spelen en dat Hovoc geen partij zag in haar tegenstander. Met uitslagen als 25-15 en 25-9 spreekt dat voor zich.

Toen het einde van de derde set in zicht was, achtte Hovoc-coach Bob Soberjé het noodzakelijk om de mannen op scherp te krijgen. Wat hij eigenlijk bedoelde te zeggen was dat de vierde set al begint bij de laatste punten van de derde set. Met een 25-12 overwinning in de laatste set heeft Hovoc vijf punten binnen en zeven punten los op ADC, de nummer twee. Komende zaterdag moet de Horster mannenmacht tegen ADC uit Urmond. Daar hopen zij de puntenvoorsprong uit te breiden tot een bijna definitief kampioenschap.