Verslag D1 & H1 21 januari

21 januari 2013

Hovoc heren stunten thuis tegen Nuvoc

De Horster volleyballers van het eerste herenteam van Hovoc hebben in hun eigen Dendron sporthal voor een kleine stunt gezorgd door met maximale cijfers van Nuvo ’68 HS 1 te winnen. Een welkome opsteker voor de Horster mannen, die een moeizame eerste competitiehelft kenden.

Het hing al weken in de lucht, want de ploeg die onder leiding staat van de - sinds deze week gediplomeerd VT3 - coach en trainer Bob Soberjé is sterk groeiende en het was nog slechts een kwestie van tijd voor alle trainingsarbeid zich in wedstrijdpunten zou gaan uitbetalen. De thuiswedstrijd werd gespeeld met hulp van oudgediende Hovoc speler Niek Jans, die kan leunen op ervaring in de B-League (tegenwoordig Topdivisie) en die de nodige ballen met geweld bij Nuenen op de vloer sloeg.

Met name de eerste set werd spannend. Tot aan het einde bleven de twee teams uit de onderste regionen van de promotieklasse gelijk opgaan. Maar Hovoc HS 1 maakte de minste fouten en won met 25-23. Daarna was het ijs gebroken, speelden de Horstenaren vrijuit en verloor Hovoc nooit meer de controle over de wedstrijd; 25-12, 25-21 en 25-17. De 4-0 overwinning en de bijbehorende vijf punten werden in Horst dan ook met gejuich ontvangen.

De vrouwenhoofdmacht van Hovoc was afgereisd naar Eindhoven. Daar legden de Horster dames het nipt af tegen Hajraa DS 1. De eerste set kwam Hovoc DS 1 te laat op gang, waarna de tweede set met een ongelukkige opstellingsfout werd begonnen. In het derde bedrijf bleken teveel persoonlijke fouten en discutabele beslissingen van het scheidsrechtersduo de spelbrekers, die ervoor zorgen dat de eerste drie sets met een klein verschil in Eindhoven bleven; 25-21, 25-23 en 25-21.

De Hovoc dames wisten zich echter te herpakken en wilden hoe dan ook de laatste set winnen. Na een goede start, bleef het team de Eindhovense vrouwen de hele set voor en nam het met 22-25 verdiend het laatste punt mee naar Horst; 3-1.
Komende zaterdag staat in de derde divisie de thuiswedstrijd van Hovoc DS 1 tegen Maastricht op het programma, terwijl de Horster mannen voor hun wedstrijd naar Heerlen afzakken.