Verslag D1 & H1 22 oktober

22 oktober 2012

Hovoc heren verslaat Kessel voor thuispubliek

In een zinderende wedstrijd heeft het eerste herenteam van volleybalvereniging Hovoc uit Horst met 3-1 gewonnen van VC Kessel HS 1. Het massaal aanwezige publiek in de Dendron sporthal werd getrakteerd op een enerverend duel.

Hovoc HS 1 coach Bob Soberjé kampte door blessures met een krappe selectie en had voormalig B-League speler Niek Jans bereid gevonden zijn oude team, waar de Horstenaar dit jaar samen mee traint, te komen versterken.
De eerste set produceerde Kessel met haar sprongservices een flinke servicedruk, waardoor Hovoc grote moeite had de pass onder controle te krijgen. De Kesselnaren wonnen dan ook vrij eenvoudig met 14-25.

De thuisclub, dat zich gesteund zag door de toeschouwers, begon gedurende de tweede set beter te draaien, kwam in haar spel en met veel inzet en enthousiasme draaide het de rollen om. Er werd een gedegen pass geleverd en de ballen werden kordaat ingeslagen. Kessel had met 25-17 het nakijken.
Datzelfde beeld ontpopte zich in de derde confrontatie. Hovoc HS 1 stoomde door, terwijl VC Kessel HS 1 zich op alles en iedereen in de zaal richtte in plaats van met haar spel bezig te zijn. Met 25-15 haalde Hovoc de set binnen en nam het een 2-1 voorsprong in sets.

Het was het promotieklasse-team van Soberjé er alles aan gelegen om ook de vierde set op haar naam te zetten en zo in haar derde wedstrijd voor thuispubliek haar eerste overwinning te behalen. Dat lukte. Kessel gaf in het begin van de laatste set nog tegengas, maar Hovoc Heren 1 won gedecideerd de set met 25-21 en daarmee de wedstrijd met 3-1.
Aanstaande zaterdag 27 oktober is het de beurt aan het eerste damesteam van Hovoc om thuis eenzelfde vermakelijk pot volleybal te spelen. Dan begint om 19.00 uur de wedstrijd tegen Achilles DS 1 uit Beugen.