Verslag D1 & H1 22 september

22 september 2014

Hovoc heren winnen eerste competitiewedstrijd overtuigend

Na een wekenlange voorbereiding stonden afgelopen zaterdag eindelijk de eerste wedstrijden van het nieuwe Nevobo volleybalseizoen op het programma. Het eerste herenteam van Hovoc begon de competitie in de eerste klasse voortreffelijk met een 4-0 winst tegen Landgraaf. De Horster volleybaldames hadden het moeilijker en moesten het voor thuispubliek afleggen tegen het Brabantse St. Anthonis (0-4).

Het lukte Hovoc DS 1, dat ook in 2014/2015 in de derde divisie acteert, niet om de hooggespannen verwachting waar te maken. De Horster dames leken in het openingsbedrijf té graag te willen (14-25). Pas in de tweede set lukte het Hovoc haar eigen spelletje te spelen, maar de puntenachterstand kon mede door een te hoge eigen foutenlast niet ingelopen worden (21-25). De derde set leverde eenzelfde beeld op (19-25), maar in de slotfase van de wedstrijd kwam de vechtersmentaliteit van Horst bovendrijven. Het mocht echter niet baten en via 19-25 ging ook de laatste set naar Somas/Activia DS 1.

Het eerste herenteam van Hovoc stond in de Dendron sporthal tegenover VC Landgraaf HS 2. De opdracht van coach Bob Soberjé aan zijn mannen was duidelijk: “Houd je bij het eigen niveau en speel met plezier en overtuiging." In de eerste, tweede, derde en vierde set was dat duidelijk te zien. De Horster heren hadden plezier en Landgraaf bleef tot de tien punten gelijk op gaan, maar daarna trok Hovoc een sprint die pas bij de 25 stopte. Niek Jans, zoals gebruikelijk, werd pas in de vierde set warm en sloeg eindelijk mannelijke ballen. Nieuwkomer Ruud Meijers liet zien dat hij zijn plaats in het zestal had verdiend. Ook serviceseries van Bart Neervoort en Tom Weijs zorgden in de eerste twee sets voor de grote verschillen. Via 25-16, 25-15, 25-19 en 25-18 liep Hovoc HS 1 met vijf punten in de zak het veld af.