Verslag D1 & H1 23 februari

23 februari 2015

Hovoc morst met punten

Zowel de dames als de heren van volleybalvereniging Hovoc hebben de eerste zaterdag na carnaval punten laten liggen. De Horster vrouwen verloren thuis met 1-3 van Hajraa DS 1, de directe concurrent in de derde divisie. De mannen van Hovoc, die de ranglijst in de eerste klasse aanvoeren, wisten nog wel te winnen in Nuth, maar lieten wel twee setpunten liggen (2-3).

Hovoc DS 1 kwam tegen de studentes uit Eindhoven maar niet in haar eigen spel, gedurende de eerste set. Teveel persoonlijke fouten zorgden voor een achterstand, die ondanks vereende inspanningen, net niet meer werd dichtgelopen: 23-25. Ook in de tweede set liep Hajraa DS 1 uit en greep het de setwinst (14-25). Toch wisten de dames uit Horst zich knap te herpakken en gingen ze er volle bak tegenaan. Overtuigend werd een voorsprong opgebouwd en tot het einde van set drie gehandhaafd: 25-15. De vijfsetter waar Hovoc op hoopte, kwam er helaas niet. Hajraa won de vierde set namelijk met 17-25 en daarmee de wedstrijd met 1-3.

Hovoc Heren 1 mocht - enigszins licht gehavend door de vastelaovend blues - in Nuth tegen Vludoc ’98 HS 1 aantreden. De vorige wedstrijd was uitgelopen op een overwinning die zijn weerga niet kende, dus de nummer drie in de ranglijst had wat goed te maken tegen Horst. Met een lichte overschatting en de opdrachten van de coach Bob Soberjé negerend ving Hovoc de wedstrijd aan. Een pak slaag van 25-22 was het gevolg. Elk moment van de set werd door Hovoc HS 1 tegen een achterstand aangekeken.

Na een donderende preek werd e.e.a. herpakt en versloeg Horst in de tweede set Vludoc met duidelijke cijfers: 8-25. In de derde set kwam Vludoc iets dichterbij met 15-25. De Horster heren maakten weer grapjes en dat was toch tegen het zere been van de dunne, (kwakkelende) gezonde selectie. Voor de vierde set maakte Nuth met een goede serviceserie korte metten met Hovoc (25-14) en een vijfde set was onvermijdelijk. Weer op scherp gesteld lieten de Horster mannen toch zien waar ze van gemaakt waren en overrompelden Vludoc met 4-15. Voor Hovoc HS 1 een kostbare winst van 2-3, waar meer gesproken kan worden over twee punten verlies dan drie punten winst.