Verslag D1 & H1 23 september

23 september 2013

Punten voor Hovoc in eerste competitiewedstrijd

Na een geruime voorbereiding speelden de volleyballers van Hovoc afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen 2013/2014. Dat gebeurde niet zonder gevolg. Daar waar de vrouwen uit Horst met 1-3 verloren in Uden, wist het eerste herenteam in Budel te zegevieren (2-3). Welkome punten in een klasse waar de strijd immer hevig is.

De dames van Hovoc, die onder leiding van Henk Berkhout in de derde divisie uitkomen, troffen in hun eerste wedstrijd Saturnus/Hendriks Coppelmans DS 1. De eerste set ontspon zich direct tot een thriller, welke door het hechte Hovoc team met 27-29 werd gewonnen. Na een aanvankelijke achterstand aan Horster zijde in het tweede bedrijf, kon een inhaalrace niet verhinderen dat Uden de stand via 28-26 gelijk wist te trekken. De Brabantse dames lieten in de derde set weinig kans voor Hovoc DS 1, dat de draad in set vier weer wist te herpakken. Maar ondanks het Horster enthousiasme ging ook deze set nipt naar Uden (25-23), dat daarmee met 1-3 de wedstrijd van Hovoc won.

De herenhoofdmacht van Hovoc, van coach Bob Soberjé, was eveneens afgereisd naar Brabant, waar het in de promotieklasse Ledub HS 2 als eerste opponent van het nieuwe seizoen moest zien te pareren. Maar Hovoc HS 1 begon matig, kende in de eerste twee sets een te hoge foutenlast, scoorde te moeizaam en kwam zodoende via 26-24 en 25-23 op achterstand te staan. Vanaf de derde set keerde dat beeld om en met uitblinker Bart Neervoort voorop, die zowel blokkerend als aanvallend het verschil maakte voor de Horstenaren, wist Hovoc HS 1 alsnog de laatste drie sets in haar voordeel te beslissen (19-25, 23-25, 10-15) en zodoende de wedstrijd met 2-3 te winnen.