Verslag D1 & H1 24 september

24 september 2012

Hovoc dames verliest eerste wedstrijd

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Hovoc uit Horst heeft afgelopen zaterdag haar eerste competitiewedstrijd met 1-3 verloren van de Eindhovense dames. Hovoc DS 1 heeft als team een flinke transformatie ondergaan en telt voor 2012/2013 maar liefst zes nieuwe speelsters. Onder leiding van trainer en coach Henk Berkhout is de ploeg de afgelopen weken klaargestoomd voor het seizoen in de derde divisie.

In de eigen Dendron sporthal ontving Horst de dames van VCE/PSV DS 1. Na een spannend slotakkoord in de eerste set verloor de thuisspelende ploeg nipt het eerste bedrijf (23-25). Enigszins aangeslagen kon Eindhoven doorzetten en de tweede set ook binnenhalen (19-25). In het derde hoofdstuk herpakte Hovoc zich en bleek hoe gewaagd de teams aan elkaar wagen. Toch moesten de Horster dames wederom met het kleinst mogelijke verschil het onderspit delven (23-25). De vierde en laatste set viel het spreekwoordelijke kwartje dan eindelijk richting Hovoc DS1 en met 28-26 werd verdiend het laatste punt binnengeslagen.

Door enig gebrek aan concentratie, precisie en efficiëntie, lukt het Hovoc niet haar eigen strategie tot volledige uitvoering te brengen. Toch kan geconstateerd worden dat het vernieuwde team nog veel potentie heeft om in het spel te groeien. Daar wordt door Berkhout dan ook veel energie ingestoken.
Aanstaande zaterdag speelt Hovoc DS 1 in Gennep tegen Flamingo’s ’56 DS 2 haar tweede wedstrijd. Het eerste mannenteam van Hovoc speelt pas op 6 oktober haar eerste competitiewedstrijd.