Verslag D1 & H1 25 februari

25 februari 2013

Hovoc Dames 1 verslaat koploper ADC

In de derde divisie zorgde het eerste damesteam van Hovoc voor een stunt door koploper ADC DS 1 met een 3-2 (19-25, 22-25, 27-25, 25-22 en 16-14) nederlaag naar Urmond te sturen. Hovoc-coach Henk Berkhout: “We zijn de wedstrijd ingegaan met het idee dat we niets te verliezen hadden. Dan speel je wat vrijer. ADC speelt een opportunistisch spelletje. Wij zijn een stuk voorzichtiger en dat heeft ons in de eerste set opgebroken.”

Ook de tweede ronde ging na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd naar de Zuid-Limburgse vrouwen, maar daarna kantelde de wedstrijd. Zeker nadat ADC in de derde ronde een setpunt niet wist te benutten. Gesteund door het enthousiaste thuispubliek in de Dendron sporthal was er bij Hovoc weer geloof in eigen kunnen. Na de winst in de derde set leek ADC zenuwachtig te worden en werd het spel onrustiger. De Horster dames speelden bekeken en sleepten na de aanvankelijke 0-2 achterstand er via 2-2 nog een beslissende vijfde set uit.

Daarin nam de thuisclub een voorsprong, die ADC met een sterke serveserie weer teniet deed. Dat resulteerde in een bloedstollende slotfase. Spelend als een hecht team bracht Hovoc de koploper uiteindelijk op de knieën en met een killblok van Bernie van Hegelsom ging de wedstrijdwinst met 16-14 naar Horst.

De heren van Hovoc waren in Weert te gast bij de koploper in hun poule in de promotieklasse. Hoewel de 4-0 uitslag afgetekend lijkt, was dat verre van dat. Met setstanden van 26-24, 25-22, 25-14 en 25-23 had Hovoc HS 1 zonder meer kansen om VC Boshoven HS 1 van enkele punten af te houden. De Horster mannen speelden een sterke en gedegen pot volleybal, maar kwamen tegen de ervaren en sterk verdedigende Weertenaren net dat laatste beetje te kort om daar ook voor beloond te worden. Maar als Hovoc in de resterende vijf competitiewedstrijden eenzelfde spel kan brengen, kan dat niet anders dan resulteren in enkele plaatsen winst in de poule.