Verslag D1 & H1 25 maart

25 maart 2013

Hovoc heren walsen in Meijel over NVC

De Horster volleybalmannen van de selectie van Hovoc hebben in de sporthal van Meijel geen spaan heel gelaten van Neerkant. In het duel tussen de nummers tien en elf uit de promotieklasse kwam NVC HS 1 er niet aan te pas en nam Hovoc HS 1 alle vijf de wedstrijdpunten mee naar Horst.

Al van meet af aan speelde Hovoc onbevlogen en vol zelfvertrouwen, hoewel het toch zonder meer een belangrijke wedstrijd was in de weg naar handhaving. Met servedruk, waarbij NVC grote moeite had een zuivere pass af te leveren, kwamen de Horstenaren al vlug op een voorsprong, die alleen maar werd uitgebouwd richting de eerste setwinst (13-25). De ervaren mannen uit Neerkant hadden geen antwoord op het verzorgde spel van Hovoc, dat de foutenlast laag hield. Via 14-25 en 9-25 was Hovoc na drie sets dan ook al verzekerd van de wedstrijdwinst.

Gedreven om ook het laatste punt op haar conto bij te schrijven, kende Horst ook in de vierde en laatste set een vliegende start. De opmars kende een kleine tegenslag toen aanvaller Niek Jans op het blok van NVC landde zich blesseerde. Neerkant wist door de consternatie een paar punten van haar achterstand goed te maken, maar Hovoc HS 1 revancheerde zich op tijd en liet NVC HS 1 ook in de laatste set kansloos (20-25) om zo met 0-4 te winnen.

De Hovoc vrouwen speelden in de Dendron sporthal in Horst hun op een nalaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen ODI DS 1. Het Horster team was erop gebrand haar kunsten te laten zien en dankzij haar felle spel werd de eerste set een race tot het eind. Het waren echter de dames uit Middelbeers die de eerste set nipt met 24-26 wisten te winnen. De Brabanders drukten in het tweede bedrijf door, zetten Hovoc passend onder druk en wonnen met 17-25.

Hovoc DS 1 herpakte zich en ging dapper de strijd aan tegen de nummer vier uit de derde divisie. Dat resulteerde met 26-24 in een meer dan verdiende setwinst voor Horst. De vierde set werd ondanks de goede start van Hovoc de laatste set, want ODI won via 16-25 met 1-3 de wedstrijd.