Verslag D1 & H1 26 januari

26 januari 2015

Horster volleyballers laten Reuver kansloos

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Hovoc speelde in haar Dendron sporthal een sterke pot tegen derde divisionist Particolare DS 1. Want ondanks dat de Horster vrouwen met 2-3 verloren, kan het tevreden terugkijken op de twee behaalde punten tegen het als vierde geklasseerde team. De heren van Hovoc wisten afgelopen zaterdag in Reuver zonder al teveel moeite met maximale cijfers van de hekkensluiter te winnen. Daarmee blijft de eerste positie in de eerste klasse met een voorsprong van zes punten gehandhaafd.

Hovoc dames 1 en Particolare uit Den Dungen gingen in de eerste set gelijk op richting de 25 punten. Maar door een klein gemis aan scherpte en felheid gingen de Brabanders ermee aan de haal (23-25). In de tweede set wist Hovoc DS 1 geleidelijk aan een voorsprong te nemen, maar die werd tegen het einde van de set teniet gedaan (23-25). De teleurstelling aan Horster zijde werd weggeslikt en Particolare kwam onder druk te staan. Het derde bedrijf ging dan ook vol overtuiging naar Hovoc (25-14), dat in de vierde set wist door te stomen (25-18). De beslissende vijfde set werd een spannende, maar ondanks vereende inspanningen ging Particolare er met het laatste punt vandoor (11-15).

De herenhoofdmacht van Hovoc trad aan tegen Revoc/VCB HS 3. Met de koploper tegen de hekkensluiter werd het alles behalve een spannende wedstrijd. Want ondanks een ziekte en een blessure aan Horster zijde, was er nog voldoende kwaliteit over binnen het team. Na de eerste set binnen geslagen te hebben (16-25) zette Hovoc HS 1 de puntjes op de i en won het met 13-25 en 14-25 ook set twee en drie. In de laatste set kwamen alle Horster mannen aan spelen toe, hetgeen voor enige verwarring zorgde, waardoor Reuver nog tot 19 punten kwam. Maar met de duidelijke 0-4 overwinning blijven de Hovoc heren de ranglijst in de eerste klasse aanvoeren.