Verslag D1 & H1 27 januari

27 januari 2014

Harde werken van Hovoc wordt met winst beloond

Bij zowel de Horster volleybaldames als het eerste herenteam van Hovoc moest er afgelopen zaterdag een vijfde set aan te pas komen om tot een winnaar te komen. In beide gevallen werd het harde werken van de teams uit Horst beloond werd er met 3-2 gewonnen. Winst tegen topteams uit de respectievelijk derde divisie en promotieklasse leverde dan ook tevreden gezichten op bij de selectieteams van Hovoc.

De dames moesten het in hun Dendron sporthal opnemen tegen het hooggeplaatste Nuvoc DS 1, waarvan de vorige keer nog met maximale cijfers werd verloren. Iedere set betekende dus een overwinning en zo ging Hovoc DS 1 zonder schroom van start. In de eerste en tweede set was de Horster ploeg dankzij frivool spel de bovenliggende partij (25-21 en 25-22). Maar in de derde set herpakte Veldhoven zich en kwam het langszij (22-25). Toen Hovoc in de vierde set de druk liet vieren, profiteerde de bezoekers nogmaals (13-25), waarna een beslissende vijfde set zou volgen. Daarin behaalde Hovoc DS 1 met veel vechtlust weer het niveau uit de eerste twee sets en won het terecht na een enerverende pot volleybal via 15-12 met 3-2.

De Horster heren troffen in Eindhoven PSV. Mede door de servedruk van VCE/PSV HS 1 kwam de pass van Hovoc in de eerste set onder druk te staan, kwam laatstgenoemde niet in haar spel en verloor het met 25-22. Horst bleef gas geven, maar een paar ongelukkige punten zorgden voor het verlies van de tweede set (25-19). Daarna keerde de wedstrijd in het voordeel van Hovoc HS 1. De inzet en het verzorgde spel begonnen zich eindelijk uit te betalen. De pass liep beter, het blok stond gedegen en het spel was constant. De Eindhovenaren hadden in de derde (18-25) en vierde set (18-25) dan ook het nakijken. Ook hier moest een vijfde set uitkomst bieden en daarin excelleerde Hovoc HS 1 door PSV met 6-15 opzij te zetten en daarmee de ongeslagen thuisstatus van Eindhoven te doorbreken.

Bob Soberjé, coach van de Hovoc heren: “We hebben deze wedstrijd als team een goede prestatie neergezet. Ondanks het verlies in de eerste twee sets is het team positief en met opgeheven hoofd blijven spelen. Dit betaalde zich in de volgende sets uit met tot gevolg een verdiende 3-2 overwinning op de nummer twee.”