Verslag D1 & H1 27 oktober

27 oktober 2014

Succesvolle competitieronde Hovoc-teams

Zowel de dames als de heren van volleybalvereniging Hovoc kenden een succesvolle competitieronde en wisten beide met 3-1 te winnen. De Horster vrouwen deden dat thuis tegen derde divisionist Bravo ’99 DS 1, terwijl de mannen in Heerlen hun vier punten opstreken. Het zorgde voor alom tevreden gezichten bij Hovoc.

Het eerste damesteam uit Horst liep in de eerste set tegen Westerhoven tot de twintig punten in de pas, maar moest in de slotfase na een sterke servicebeurt tegen te hebben gekregen het hoofd buigen (21-25). Nadat de coaches Henk Berkhout en Bjorn Lommen uitdrukkelijk meegaven te gaan genieten en het hoofd leeg te maken, pakte Hovoc DS 1 haar spel gezamenlijk op en stond er een team met veel passie en kwaliteit te volleyen. Zodoende werd set twee met 25-15 door Hovoc gewonnen en na goede servicebeurten en een sterke verdediging kende het derde bedrijf dezelfde uitslag (25-15).
De vierde set werd een spannende. Bravo wist zich terug te knokken, maar via 24-23 ging de setwinst en daarmee de wedstrijdwinst (3-1) na een servicefout van Westerhoven naar Horst, dat aan haar thuispubliek een mooie pot volleybal had laten zien.

De Horster mannen troffen in Heerlen een team bestaande uit geroutineerde spelers met vele jaren ervaring. Hovoc HS 1 daarentegen is een mix van ervaring, jonge kracht en uithoudingsvermogen. Ook deze keer mocht de tegenstander niet onderschat worden, aldus coach Bob Soberjé: “We moeten de ballen er zelf in rammen.”
De eerste set maakte Ruud Meijer een sterk blokkerende indruk en enkele lange serviceseries maakten de eerste set geen uitdaging (16-25). De tweede set werd gekenmerkt doordat Horst het niveau van Heerlen opzocht, maar met 25-27 werd de set net naar Hovoc toegetrokken. De zaken op scherp gezet, werd de derde set zonder uitdaging door Hovoc gewonnen (20-25). Aardig spel van Heerlen en een paar dubieuze beslissingen van de scheidsrechter brachten tenslotte een pijnlijk puntverlies met zich mee; 26-24 voor Heerlen in de vierde set. Zo had Hovoc HS 1 een verdiende winst, maar net geen vijf punten. Nog steeds aan kop wacht zaterdag de nummer drie in de Dendron sporthal.