Verslag D1 & H1 28 januari

28 januari 2013

Hovoc heren verrassen VC Heerlen

Na vorige week thuis met maximale cijfers van Nuenen gewonnen te hebben, bleek het eerste herenteam van volleybalvereniging Hovoc deze week in staat om Heerlen met 2-3 te verslaan. Dat mag een verrassing genoemd worden gezien de rangorde in de promotieklasse, waar Horst de laatste plek bezet en Heerlen tweede staat.

De goede vorm waarin Hovoc HS 1 verkeert, werd in de eerste twee sets tegen VC Heerlen HS 1 bevestigd. Met onbevangen, enthousiast en verzorgd spel werd Heerlen overrompeld en via 20-25 en 20-25 won Hovoc brutaal de eerste twee sets.
De ervaren Heerlense ploeg – ondertussen wakker geschut – wist zich echter te herpakken, voerde de druk op en sloeg met 25-21 terug.
In het vierde bedrijf werd het een nek aan nekrace. Bij een stand van 21-22 in het voordeel van Hovoc sloeg Niek Jans een bal via het blok van Heerlen uit. Een duidelijke touchebal dus. Het scheidsrechtersduo merkte dit wonderwel niet op. Een blunder op een cruciaal moment, die leidde tot een stand van 22-22 in plaats van 21-23. De Zuid-Limburgers profiteerden er maximaal van en wisten met 27-25 de set naar zich toe te hengelen en zo Hovoc gedesillusioneerd achterlatende.

Zichzelf herpakt hebbende en vastbesloten met de wedstrijdwinst huiswaarts te keren, stortte Hovoc zich op de beslissende vijfde set. Halverwege dat duel namen de Horstenaren een voorsprong van een paar punten om deze niet meer af te staan. Met 12-15 en dus met 2-3 won Hovoc HS 1 de wedstrijd in Heerlen.
Alle trainingsarbeid van de Horster mannen begint in de tweede competitiehelft zijn vruchten af te werpen. Het team heeft de aansluiting hervonden en is er alles aan gelegen om in de resterende zeven wedstrijden van het seizoen de ingeslagen weg naar boven zo ver mogelijk door te trekken. Met het vernieuwde elan moet Hovoc HS 1 daarin een heel eind kunnen komen.

Het eerste damesteam van Hovoc speelde in haar eigen Dendron sporthal de wedstrijd tegen Jokers VC DS 1. Het werd een wedstrijd waarin er over en weer kansen waren. Voornamelijk door een te hoge foutenlast afwisselend bij beide teams. Hovoc DS 1 verloor uiteindelijk met 2-3 (25-17, 13-25, 23-25, 25-21, 9-15) van de Maastrichtse dames.