Verslag D1 & H1 28 oktober

28 oktober 2013

Hovoc Heren sluiten vijfde vijfsetter winnend af

De Horster volleybaldames van Hovoc kenden afgelopen zaterdag voor thuispubliek een ongelukkige wedstrijd, waarin kansen tegen Particolare niet werden benut en de gasten er met de volle buit vandoor wisten te gaan. Op dezelfde dag wist het eerste herenteam van Hovoc in Linne na een enerverende wedstrijd met 2-3 te winnen in wat voor Horst de vijfde vijfsetter op een rij was.

Op papier zou Hovoc DS 1 tegen Particolare/DS DS 1 een spannende pot volleybal in de derde divisie opleveren. En hoewel de 0-4 winst voor Den Dungen anders doet vermoeden, was het dat ook. De Horster dames wisten zowel in de eerste als de tweede en de derde set een voorsprong te nemen. Maar telkenmale pareerde Particolare en kwam het in de beslissende punten boven de twintig langszij aan Hovoc (24-26, 25-27 en 24-26). De Horster thuisploeg kwam niet tot haar vertrouwde spel met de middenaanval als spil, doordat de puntjes niet op de i stonden. Ook in het vierde bedrijf was Particolare op de beslissende momenten de sterkere partij (21-25) en zo bleef Hovoc DS 1 teleurgesteld met lege handen achter.

Het eerste herenteam van Hovoc had in Linne een moeizame start, waarin de eerste set op de verdediging werd verloren (25-21). De Horster mannen, die uitkomen in de promotieklasse, herpakten zich en dankzij een goede servedruk werd Fit & Fysio/VC Limac HS 2 met 15-25 weggespeeld. De derde set ging tot het laatste moment gelijk op en werd nipt door de zuid-Limburgers gewonnen (25-23). Daarop trok Hovoc HS 1 weer flink ten strijde en trok het via 20-25 de stand in sets weer gelijk. Zo stond er voor de heren van Hovoc voor de vijfde maal in vijf wedstrijden een vijfsetter op het programma. Horst profiteerde daarin van haar ervaring en won met 11-15 en dus met 2-3 haar uitwedstrijd tegen Limac.

“Hoewel we steeds meer stabiliteit in het team krijgen blijven er fases in de wedstrijd waar we teveel punten achter elkaar verliezen”, aldus Bob Soberjé, coach van Hovoc HS 1. “Dat kostte ons nu de derde set. In de vijfde set ging het spel gelijk op maar door enkele persoonlijke fouten kwamen we 11-9 achter. Door de vijfde goede opslagserie van Lex Haegens in deze wedstrijd, hebben we de winst toch binnen kunnen halen."