Verslag D1 & H1 29 oktober

29 oktober 2012

Hovoc DS 1 wint thuis van Achilles DS 1

De dames van het eerste team van volleybalvereniging Hovoc hebben afgelopen zaterdag tegen Achilles hun eerste overwinning van het seizoen in de derde divisie binnen geslagen. De toeschouwers in de Dendron sporthal in Horst zagen een wedstrijd met een sterk wisselend beeld aan zich voorbij trekken. Uiteindelijk versloeg Horst de dames uit Beugen nipt met 3-2.

Het Noord-Brabantse team voerde in de eerste twee sets duidelijk de boventoon, terwijl Hovoc beneden kunnen speelde (24-26 en 19-25). Daarna werden die rollen plotsklaps omgedraaid en toonde Hovoc DS 1 ondanks het blessureleed haar klasse. De stand werd gelijk getrokken (25-17 en 25-17), dus een vijfde set zou de winnaar gaan bepalen. Dat werden de Horster dames, die met 15-13 en dus met 3-2 voor thuispubliek hun eerste wedstrijd wonnen.

Het eerste herenteam van Hovoc was eerder op de dag weinig succesvol geweest tegen het Zuid-Limburgse Kerkrade. Daar trof het in Furos HS 1 een promotieklasse team dat gedegen speelde en zonder echt spectaculair te zijn, maar met een lage foutenlast toch een te grote horde bleek te zijn om te nemen. De eerste twee sets waren beide teams nog aan elkaar gewaagd, hetgeen via 25-17 en 21-25 in een gelijke tussenstand in sets resulteerde.

Hoewel Hovoc HS 1 daarna haar inzet bleef tonen, won Kerkrade de derde (25-18) en vierde (25-17) set onbedreigd en keerde de Horster heren met één puntje huiswaarts.
Hovoc coach Bob Soberjé, die nog in geen van de vier gespeelde wedstrijden over een fitte selectie heeft kunnen beschikken, liet weten: “Dit was gewoon niet goed genoeg. Na de eerste twee sets, waarin we wel nog sterk speelden, zakte het in. We kregen enkele series van punten tegen en hebben het daar laten liggen. We zijn echter een groeiend team en daar wordt hard aan gewerkt.”