Verslag D1 & H1 29 september

29 september 2014

Hovoc-heren winnen ook tweede competitiewedstrijd

De tweede ronde van de volleybalcompetitie kende voor de selectieteams van Hovoc uit Horst gelijke uitslagen aan de eerste ronde. Daar waar de heren wederom met 0-4 wonnen, verloren de dames nogmaals met 0-4. Die uitslagen brengen Hovoc HS 1 en DS 1 aan respectievelijk de top van de eerste klasse en de bodem van de derde divisie.

Bob Soberjé droeg als coach van het herenteam zijn mannen op: “Het publiek heeft de vorige wedstrijd een team met plezier zien spelen, dit doen we weer.” Met die opdracht in het achterhoofd stonden de Horster heren in de startblokken tegenover Jokers VC HS 2. De eerste set in Maastricht begon stroef. De Jokers hadden één sterspeler, maar Hovoc een team. Tot de achttien punten werd er weinig verschil gemaakt, daarna trok Hovoc met 20-25 aan het langste eind. De tweede set karakteriseerde zich door onderschatting aan Horster zijde, die kalm maar rechtvaardig werd omgezet in een 23-25 winst. De sterspeler van de Jokers had zich moe gespeeld en voor Hovoc was het een kwestie van de buit binnenhalen. Er hoefde niet gestunt te worden. De derde en vierde set werd met 20-25 en 21-25 gewonnen. Zodoende staan de Horster heren nu al na twee wedstrijden met drie punten los op de eerste plaats.

Het eerste damesteam van Hovoc speelde uit tegen het derde team van Meijel. De Horster dames kwamen niet in hun eigen spel, krabbelden wel nog op, maar te laat om de set te pakken; 25-22 voor Peelpush DS 3. Ook set twee ging op eenzelfde wijze naar de Meijelse dames (25-15).
In het derde bedrijf toonde Hovoc DS 1 haar vechtersmentaliteit, begon het sterk en ging het gelijk op met Peelpush. Toch trok de laatste met 26-24 aan het langste eind. De laatste set werd er door Horst nog dapper gestreden, maar desondanks keerde het team puntloos huiswaarts (25-16).
Aanstaande zaterdag spelen de Hovoc-dames om 19.00 uur in hun vertrouwde Dendron sporthal tegen Spirit DS 1 uit Rosmalen. Zij zijn erop gebrand om dan voor thuispubliek goed te presteren.