Verslag D1 & H1 3 december

3 december 2012

Heren Hovoc weten kansen tegen Neerkant niet te verzilveren

Wie niet verder dan de 0-4 uitslag van de volleybalwedstrijd tussen de eerste herenteams van Hovoc en NVC kijkt, blijft met een verkeerde indruk achter. De twee teams in de onderste regionen van de promotieklasse bleken namelijk bijzonder gewaagd aan elkaar. Het Horster team had dan ook niet alleen op punten gehoopt, maar deze ook absoluut verdiend.

Met setstanden van 22-25, 23-25, 19-25 en 23-25 wordt dat laatste meteen duidelijk. Hovoc HS 1 was minstens zo goed als de Brabanders, maar wist op de beslissende momenten niet het duel naar zich toe te trekken. Een bij vlagen te hoge foutenlast zorgde ervoor dat Neerkant kon profiteren en Hovoc uiteindelijk puntloos en gedesillusioneerd achterbleef.

Onterecht, zo laat de Horster coach Bob Soberjé weten: “We hebben hier thuis in onze Dendron sporthal niet laten zien wat we kunnen, want wij waren de betere ploeg. Op trainingen wordt hard gewerkt en als team blijven we progressie boeken. Dit komt alleen nog niet voldoende tot uiting in de wedstrijden, maar dat kan slechts een kwestie van tijd zijn. Daar ben ik van overtuigd.”

De heren van Hovoc kunnen zich in het weekend na Sinterklaas opmaken voor een intensief volleybalprogramma. Op zaterdag wordt er in Eindhoven tegen het derde team van Hajraa gespeeld, hetgeen wederom een belangrijke wedstrijd is waarin punten gescoord moeten worden. De dag erna op zondag treedt Hovoc HS 1 in Linne aan tegen Fit & Fysio/VC Limac HS 2 voor de tweede ronde van de bekercompetitie.