Verslag D1 & H1 3 februari

3 februari 2014

Hovoc teams winnen weer beide een vijfsetter

Net als vorige week leverden de volleybalwedstrijden van de selectieteams van Hovoc spannende duels op, die pas in de vijfde set beslist werden. De Horster volleybalheren wonnen voor thuispubliek met 3-2 van Fit & Fysio/VC Limac HS 2, terwijl de dames hun uitwedstrijd in Den Dungen nipt met 2-3 winnend wisten af te sluiten. Beide resultaten en bijbehorende punten stemden tot tevredenheid bij Hovoc, dat elk punt goed kan gebruiken.

Hovoc DS 1 trad in Brabant aan tegen Particolare/DS DS 1, dat voor de gelegenheid werd ondersteund door de plaatselijke prins, zijn gevolg en een onvermoeibare joekskapel. Het zou een wisselende wedstrijd worden. De Horster dames speelden een sterke eerst set (20-25), maar lieten de touwtjes in het tweede (25-13) en derde bedrijf (25-20) teveel vieren. Hovoc was er echter op gebrand te winnen en door geweldig sterk spel in de vierde set (16-25) kreeg het die kans alsnog. In de beslissende set wist Horst de rust te behouden, ondanks dat Den Dungen lange tijd een punt voor bleef staan. Een spetterende finale bracht Hovoc DS 1 via 13-15 alsnog de wedstrijdwinst (2-3).

Bob Soberjé, coach van de Hovoc heren, vat de wedstrijd tegen VC Limac HS 2 samen: “We hebben de goede lijn van vorige week door kunnen zetten en hebben vandaag weer als een team gepresteerd. Het is zuur dat we zowel de tweede als de vierde set niet naar ons toe kunnen trekken en zelfs twee matchpoints in de vierde set laten liggen. Ik ben blij dat we dat in de vijfde set goed maken en de partij winnend afsluiten. Een pluim voor de getoonde veerkracht door het team!”
De eerste en derde set werden met ruime cijfers door Hovoc HS 1 gewonnen; 25-19 en 25-17. De tweede en vierde set gingen daarentegen met minimaal verschil naar Linne; 25-27 en 25-27. De vechtlust van Hovoc bleef echter overeind in de vijfde set en zo viel na een spannende pot volleybal het kwartje richting Horster zijde; 15-12 en dus 3-2 winst voor de Hovoc-heren.