Verslag D1 & H1 3 november

3 november 2014

Selectieteams Hovoc zegevieren wederom

Voor de tweede competitieronde op een rij hebben beide hoofdteams van volleybalvereniging Hovoc weten te zegevieren. De Horster dames, die uitkomen in de derde divisie, deden dat in Eindhoven met 1-3, terwijl de Hovoc-heren voor thuispubliek schitterden en de zuid-Limburgers uit Urmond met maximale cijfers versloegen (4-0).

De wedstrijdwinst die Hovoc DS 1 vorige week behaalde, smaakte naar meer en op dezelfde toer startte Horst dan ook tegen Hajraa DS 1. De Eindhovense dames verzaakten in de service, terwijl Hovoc vrijuit speelde, een voorsprong nam en de eerste set met 20-25 binnen sloeg. Ook in het tweede bedrijf profiteerde Hovoc van de persoonlijke fouten van Hajraa en won het (21-25).
In set drie kantelde het spel in het voordeel van Eindhoven, dat Hovoc met haar sterke service onder druk wist te zetten (25-13). Zichzelf knap herpakt hebbende, knokte Horst zich vervolgens via 23-25 voorbij aan Hajraa DS 1 en won het zodoende met 1-3 de wedstrijd.

De herenhoofdmacht van Hovoc kreeg van coach Bob Soberjé mee om “te laten zien waar op getraind is” in haar thuiswedstrijd tegen Vludoc ’98 HS 1. Op papier was Urmond, dat de derde plaats in de eerste klasse bezet, een sterke tegenstander. Hovoc HS 1 vertrouwde echter op haar kunnen en begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Als een geoliede machine draaide alles netjes door. Libero Björn Coenders viste de ballen van de grond en onder andere Rick Oomen, die elke wedstrijd één centimeter hoger lijkt te springen, maakte van elke bal een punt.

Lange serviceseries en sterk blokkerend spel maakten de afstand alleen maar groter tussen de twee spelende partijen. De setstanden logen er niet om; 25-15, 25-13 en twee maal 25-12 in het voordeel van Horst. In de Dendron sporthal was de sfeer op het veld en tribune uitbundig. Mooi volleybal werd gespeeld en werd zonder twijfel beloond met vijf punten. Het sportief spelende Vludoc HS 1 maakt met dit verlies een val naar de vijfde plaats en Hovoc HS 1 staat onverminderd op één en bereidt zich voor op de wedstrijd op 15 november tegen de nummer twee; ADC HS 1.