Verslag D1 & H1 30 september

30 september 2013

Hovoc verdubbelt punten in tweede competitieronde

De volleybaldames van Hovoc verloren hun eerste competitiewedstrijd met 1-3, terwijl het eerste herenteam in hetzelfde weekend met 2-3 won. Afgelopen zaterdag stond de tweede ronde op het programma en daarin werden voor de beide teams dezelfde uitslagen genoteerd. Het zijn de spreekwoordelijke puntjes op de i die voor meer punten kunnen zorgen en daar werken beide Horster ploegen dan ook hard aan.

Hovoc DS 1 trof in Tilburg derde divisie concurrent Triade-VCT DS 1. Ondanks het gedreven spel van de Horster dames ging de eerste set nipt naar Tilburg. Het geloof in meer was er en werd in het tweede bedrijf dan ook met setwinst beloond. Daarna liep Hovoc achter de feiten aan en kon Tilburg profiteren door de derde en uiteindelijk ook vierde set naar zich toe te trekken. Met een 3-1 verlies richt Hovoc DS 1 haar pijlen dan ook snel op komende zaterdag, wanneer het in haar eigen sporthal het Eindhovense Hajraa DS 1 ontvangt.

De herenhoofdmacht van Hovoc trof thuis Furos HS 1 uit Kerkrade. De lange mannen uit Horst hadden een voortvarende start en werkten hard. Servefouten werden gecompenseerd door sterk spel aan het net en Hovoc HS 1 wist de eerste twee sets op haar naam te zetten (25-22 en 26-24).
Dat beeld draaide om in de derde en vierde set, toen de Horster mannen een te hoge foutenlast kenden (21-25 en 22-25). De beslissende vijfde set begon Hovoc vervolgens na een succesvolle servebeurt van Pieter Weijs met een ruime 5-0 voorsprong, welke niet meer werd afgegeven. Zo won Hovoc HS 1 voor thuispubliek via 15-10 met 3-2 van de Zuid-Limburgers.

Hovoc coach Bob Soberjé vertelde na afloop van de wedstrijd in de promotieklasse: “Grote gedeelten van de wedstrijden hebben we een goed niveau neergezet, maar helaas lukte het ons nog niet om dit vier sets vol te houden. De foutenlast liep in de derde en vierde set te hoog op, waardoor we deze sets niet winnend konden afsluiten. Het team verdient wel een pluim voor het weer binnen halen van de vijfde set!”