Verslag D1 & H1 31 maart

31 maart 2014

Hovoc richting handhaving

Zowel het eerste dames- als herenteam van Hovoc waren afgelopen volleybalweekend erg succesvol. Hovoc DS 1 won voor thuispubliek met 3-1 van Maastricht, de hekkensluiter in de derde divisie. De herenhoofdmacht won ondertussen de altijd beladen streek-derby in Venray eveneens met 1-3. In beide gevallen leverde dat vier welkome punten op in de strijd om handhaving. De dames hebben zich inmiddels zo goed als veilig gespeeld, maar de heren wacht nog een pittige uitdaging in de resterende twee wedstrijden.

Fyrfad DS 1 werd in de eerste set overrompeld door de Horster dames en kreeg ook in het tweede bedrijf geen kans om aan volleyballen toe te komen (25-19 en 25-14). Maar in de derde set liep Hovoc achter de bedrijven aan en verloor het onnodig met 20-25. Gebrand om te winnen herpakte de thuisploeg zich en won Hovoc DS 1 via 25-15 de wedstrijd met 3-1. De vrouwen uit Horst bezetten nu stevig de negende stek en zijn daardoor bijna zeker van handhaving.

De heren van Hovoc zijn ondanks hun gewonnen wedstrijd nog niet zo ver. Zij speelden zaterdag tegen ActiveRooy HS 1 een wedstrijd, waarin het positieve elan werd teruggevonden. In de eerste set liep alles aan Horster zijde perfect en werd Venray met 13-25 opzij gezet. Daarop voerde ActiveRooy de servedruk op en sleepte Hovoc ondanks een paar mindere rotaties de setwinst binnen (24-26). In het derde deel profiteerde de Venraynaren van de foutjes van Horst en pakte het een set (25-17). Maar door de vierde set winnend af te sluiten (17-25) kreeg Hovoc HS 1 de wedstrijdwinst (1-3) en de bijbehorende vier punten op haar naam bijgeschreven.

Met nog twee competitiewedstrijden te gaan, waaronder aanstaande zaterdag het duel tegen rode lantaarndrager VC Voerendaal HS 2, kan Hovoc heren 1 elk punt gebruiken in haar strijd om handhaving. Het Horster team staat nu namelijk nog in de gevarenzone, dus het belooft sowieso een spannend einde te worden in de promotieklasse.